ההחלטה לביטול הביקורים לאסירי חמאס התקבלה למרות התנגדות גורמי הביטחון

התגובות מתייחסות לעצם המועד שבו ההחלטה נכנסה לתוקף ולא על עצם יישומה. יש הטוענים כי המצב מול עזה מתוח במילא וכי הדבר יחמיר אותו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
גלעד ארדן
גלעד ארדן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

כיום נמצאים בכלא הישראלי למעלה ממאה פעילי חמאס מעזה. מאז עסקת שליט הם היו זכאים לביקור משפחתי פעם בחודש. דיון הערכת מצב נערך בלשכתו של השר לאחר שעלה נושא שלילת הביקורים. הויכוח בנושא הוא על עצם המועד שבו יחל הביטול, שכן נציגי זרועות הביטחון הדגישו במהלך דיון הערכת מצב שנערך בלשכתו של ארדן כי הם מתנגדים למימוש הצעד בעת הנוכחית, שבה המצב מתוח ממילא. הם אף הציעו חלופות אחרות במהלך הדיון.

עוד טענו הגורמים כי "מדובר בהחלטה פופוליסטית שמתעלמת משיקולים חשובים שיכולים להשליך על המצב בשטח". בנוסף, "מדובר בהחלטה בעלת השלכות חוצות משרדים וכי היו צריכים לקיים דיונים נוספים לפני התחלת היישום שלה. הוא לא מתייחס לשיקולים שלא קשורים למשרדו באופן ישיר". סוגיית העיתוי חשובה, שכן המצב ברצועה מתוח ממספר סיבות, בהן משבר החשמל בעזה ושביתת האסירים. בנוסף, ישנו עניין פנים פלסטיני, שגורמים כמו חמאס מציגים את ישראל כמשתפת פעולה עם החמאס.

תגיות:
גלעד ארדן
/
פלסטינים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף