רה"מ: לפרק את סוכת האבלים של משפחות המחבלים באום אל פחם

נתניהו קיים הערכת מצב נוספת בעקבות הפיגוע בהר הבית, בסופה החליט להגביר את סידורי הביטחון באזור ולפרק את סוכת האבלים של משפחות המחבלים. רס"מ האיל סתאוי הובא למנוחות

מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

רה"מ הורה גם על חיזוק של סידורי הביטחון בדרכי הגישה להר הבית והחליט כי בהתאם להערכת מצב שתתקיים ביום ראשון ייפתח ההר באופן הדרגתי למתפללים ומבקרים.

האיל סתאוי. צילום: דוברות המשטרה
האיל סתאוי. צילום: דוברות המשטרה | האיל סתאוי. צילום: דוברות המשטרה

כזכור, במהלך הפיגוע הכינו שלושת המחבלים מארב מתוכנן לכוחות הביטחון שנכחו במתחם הר הבית,  ובשלב מסוים פתחו בירי לעבר השוטרים, שהביא למותם של שניים מהם,  ולפציעתם של שניים נוספים. במסגרת האירוע מחבל שהתחזה למת פתח באש לעבר אחד השוטרים, פצע אותו באורח אנוש, בתחילה, וחוסל. לאחר הירי המחבלים נמלטו לכיוון המסגדים בשטח הר הבית, ובתום מרדף אחריהם הם חוסלו. על גופותיהם נתפסו שני רובי קרל גוסטב ואקדח.

המחבלים, כאמור, הם ערבים ישראלים מאום אל פחם. לפני ביצוע הפיגוע, פרסמו המחבלים - מוחמד אחמד מוחמד ג'בארין, בן 29, מוחמד חאמד עבד אללטיף ג'בארין, בן 19, ומוחמד אחמד מפדל ג'בארין, בן ה-19, פוסט בחשבון הפייסבוק שלהם בו כתבו:  ״החיוך של מחר טוב יותר, בעזרת אללה״.

במשפחת המחבלים אמרו לאחר שקיבלו את ההודעה על האירוע: "אנחנו מודאגים ולא מאמינים למה שקרה. לא ידענו בכלל שהייתה להם כוונה לבצע פיגוע. עד רגע זה אנו לא מעכלים את מה שקרה. לו היינו יודעים היינו מונעים מהם את זה".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
אום אל פאחם
/
פיגוע בירושלים
/
הר הבית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף