המשטרה ערכה סריקות בהר הבית: "אותרו עשרות סכינים ורימונים"

לאחר העלאת הכוננות בבירה עקב הפיגוע בהר הבית מפקד משטרת ירושלים טען כי בחיפושים בעיר מגוריהם של המחבלים "אותר נשק רב, אך לא נמצאו מצבורי תחמושת חיה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
המפכ"ל רוני אלשיך בביקור בזירת הפיגוע בהר הבית
המפכ"ל רוני אלשיך בביקור בזירת הפיגוע בהר הבית | צילום: דוברות המשטרה
3
גלריה

לטענתו, "בעקבות המתקפה ביצענו חיפושים בעיר, שם לא נמצאו מצבורי תחמושת חיה עדיין". הוא הוסיף כי "יש לנו שמונה עצורים. כל מי שהפריע למהלך הזה נעצר, נחקר וחלקם נכלאו".

המחבלים מהפיגוע בהר הבית. צילום: פייסבוק
המחבלים מהפיגוע בהר הבית. צילום: פייסבוק | המחבלים מהפיגוע בהר הבית. צילום: פייסבוק

לדבריו, מבצעי הפיגוע, על אף היותם אזרחים ישראלים, "הם רוצחים לכל דבר". לדבריו, "כל מי שבא להרוג אזרחים ללא שום סיבה, מתוך סיבה אידאולוגית הוא מחבל, וקודם כל צריך להרוג אותו".

ניצב יורם הלוי. "מחבל, קודם כל, צריך להרוג". צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
ניצב יורם הלוי. "מחבל, קודם כל, צריך להרוג". צילום: מרים אלסטר, פלאש 90 | ניצב יורם הלוי. "מחבל, קודם כל, צריך להרוג". צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

כזכור, בשישי האחרון בסביבות השעה 7:10 פתחו שלושה מחבלים מאום אל פחם בירי לכיוון קבוצת שוטרים, זאת לאחר שהציבו להם מארב מתוכנן במקום. לאחר הירי המחבלים נמלטו לכיוון המסגדים בשטח הר הבית, ובתום מרדף אחריהם הם חוסלו. על גופותיהם נתפסו שני רובי קרל גוסטב ואקדח.

לאחר האירוע, החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו החליט על פירוק סוכת האבלים שהקימו משפחות המחבלים באום אל פחם לזכר המחבלים, ערבים ישראלים, תושבי העיר.

במשפחת המחבלים אמרו לאחר שקיבלו את ההודעה על האירוע: "אנחנו מודאגים ולא מאמינים למה שקרה. לא ידענו בכלל שהייתה להם כוונה לבצע פיגוע. עד רגע זה אנו לא מעכלים את מה שקרה. לו היינו יודעים היינו מונעים מהם את זה".

תגיות:
משטרה
/
הר הבית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף