בניסיון לפתור את משבר הר הבית: ג'ייסון גרינבלט מגיע לישראל

שליחו המיוחד למזרח התיכון של נשיא ארה"ב יגיע לביקור בזק באזור, מתוך מטרה למנוע את המשך התדרדרות המצב בירושלים. במערכת הביטחון חוששים מפיגועים נגד יעדים ישראלים בעולם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חיילי מג''ב על הר הבית
חיילי מג''ב על הר הבית | צילום: גארט מיל, פלאש 90

במקביל לכך, ישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני, שהתאסף כדי לדון בהתדרדרות המצב ובדרכים לפתרונו, הסתיימה ללא תוצאות והקבינט אמור להתכנס בשנית היום.

חשש נוסף שעלה במערכת הביטחון הוא התרחבות האירועים למדינות שכנות, ותקיפת יעדים ישראלים ברחבי העולם, כפי שאירע בסוף השבוע בטורקיה, שם יידו עשרות מפגינים אבנים לעבר בית הכנסת באיסטנבול.

למתיחות תורמת החלטתו של יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, על הקפאת היחסים עם ישראל. מחמוד עבאס טען היום כי ההחלטה כוללת גם את התיאום הביטחוני מול ישראל, ואמר: "הודענו על עמדה חד משמעית, בעיקר בעניין התיאום הביטחוני. ההחלטה הזו לא קלה בכלל, אך על הישראלים לדעת שהם בסופו של דבר מי שיפסידו, כי אנחנו עושים הרבה להגנה על הביטחון שלהם ושלנו", אמר אבו מאזן. "אנחנו משוכנעים שיש להילחם בטרור בכל מקום, אך יש להסיר את המגנומטרים".

תגיות:
ג'ייסון גרינבלט
/
ג'ארד קושנר
/
משבר הר הבית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף