מוכנים לאיומים: חיל האוויר ערך תרגיל לסוללת טילי הפטריוט

התרגיל בדק את כשירות מערכות ההגנה האווירית אל מול איומים אוויריים. במהלכו נבחנה גם יכולתה של מערכת ה"פטריוט" להתמודד עם איומים מסוג כלי טיס בלתי מאוישים

יוסי מלמן צילום: ללא
תרגיל של סוללת טילי פטריוט | צילום:

חיל האוויר סיים אמש תרגיל שבדק את כשירות מערכות ההגנה האווירית אל מול איומים אוויריים. במסגרת התרגיל אומנו הכוחות הלוחמים בשיגור ויירוט של סוללת "יהלום" (טילי פטריוט), חיזוק שיתוף הפעולה בין הגורמים השונים במערך ההפעלה המבצעית של חיל האוויר ובמענה לאיומים השונים. בתרגיל הכשירות הנוכחי נבחנה גם יכולתה של מערכת ה"פטריוט" להתמודד עם איומים מסוג כלי טיס בלתי מאוישים, יכולת עמה התמודדה בהצלחה בעבר.

בתרגיל השתתפו לוחמים וטכנאים של מערך ההגנה האווירית והאימון כלל מטרות בעלות מאפיינים ייחודיים בכדי למצות את יכולות המערכת ולאתגר את המערך הלוחם. התרגיל הוגדר "שגרתי" והתקיים על פי תכנית אימונים ושנקבעה מראש.

יירוט מל"ט בצפון. צילום: מתוך טוויטר
יירוט מל"ט בצפון. צילום: מתוך טוויטר | יירוט מל"ט בצפון. צילום: מתוך טוויטר
תגיות:
חיל האוויר
/
טילי פטריוט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף