שפטל הוסיף כי "זו הפעם הראשונה מתחילת הפרשה שנעשה חסד עם אלאור מטעם גוף של רשויות אכיפת החוק בצבא. נקווה שזוהי סנונית המבשרת את האביב והאביב הוא הקלה משמעותית בעונשו על ידי הרמטכ"ל", כך לפי דיווח של ערוץ 20.
עתה, לאחר שבית המשפט אמר את דברו וקבע במפורש כי אזריה עבר עבירות קשות, פעל בניגוד לחוקי הצבא, ערכיו והנורמות שלו, כמו גם הוראות הפתיחה באש, ומשיורד הנושא מסדר היום הציבורי שהסעיר את החברה הישראלית, יהיה מקום לשקול ברוגע אם אפשר לקצוב את עונשו, ובכמה חודשים, ולכמה זמן.
כזכור, כשבוע לפני הערעור על עונשו של החייל היורה שלא התקבל, שהגיש בא כוחו עו"ד יורם שפטל, פנה אזריה לרמטכ"ל בבקשה להקל בעונשו. בפנייה הוא לא הביע חרטה על הריגת המחבל, אך הבהיר שלא היה יורה אילו היה יודע שעל גופו אין מטען חבלה. כמו כן, הוא הודיע שאין בכוונתו להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון על הרשעתו.