שליחו של נשיא ארצות הברית למזרח התיכון, ג'ייסון גרינבלט, כתב הלילה (שישי) בחשבון הטוויטר שלו כי "שותפותה של קטאר עם ישראל יכולה להקל על תושבי רצועת עזה. סיום התמיכה בחמאס והתמקדות בסיוע הומניטרי ובשיקום יביאו לסיום הסבל". הוא שיתף ראיון של סוכנות הידיעות AP עם מוחמד אל-עמאדי, ראש הוועדה הקטארית לשיקום הרצועה.

כזכור, במהלך ישיבת הממשלה בשבוע שעבר, הרמטכ"ל גדי איזנקוט התייחס למשבר ההומניטרי ברצועת עזה, כאשר אמר לשרים: "עלינו לעשות מאמץ משמעותי למנוע קריסה הומניטרית ברצועת עזה". כאמור, המצב ההומניטרי ברצועת עזה הולך ומתדרדר. בחודשים האחרונים, הולכת וגדלה המצוקה עקב מחסור במוצרי מזון בסייסים, מים, תרופות וכן החשמל שצורכים תושבי הרצועה נע בין 6-4 שעות ביום. 

האזהרה של איזנקוט מצטרפת להערכת מצב חמורה במיוחד שהוגשה לראש הממשלה נתניהו על ידי גורם ביטחוני בכיר. לפי הערכת המצב תאלץ ישראל להזרים על חשבונה סיוע בדמות מזון ותרופות ישירות לתוך רצועת עזה אם לא יגויסו כספים מחו"ל.

על פי דיווחים שונים, שרים בקבינט מחו על כך שלא התקיים דיון בנושא מאז ההתרעה הקודמת של צה"ל בסוף דצמבר אז ניתן למועצה לביטחון לאומי שלושה שבועות להציג דוח לפתרון אזרחי, וזה טרם הוגש לשרים וטרם התקיים דיון.

איזנקוט הזהיר כי המצב הקשה עלול להוביל להתכתשות צבאית ולחימה בין הצדדים במהלך 2018. בהמשך דבריו, עשה הרמטכ"ל הפרדה בין הצורך לסייע הומניטרית, ובין שיקום הרצועה. בעניין שיקום הרצועה טען איזנקוט כי ישראל לא תיתן את ידה בנושא זה, עד אשר ייפתרו סוגיית החזרת גופותיהם של החיילים הדר גולדין ואורון שאול, והאזרחים אברה מנגיסטו, הישאם שעבאן א-סייד וג'ומעה אבראהים אבו ענימה.