ובעוד המגעים והלחצים נמשכים, סמוך לגדר נמשכים האירועים וגם אתמול נגרמו בעוטף עזה מספר דליקות כתוצאה מבלוני תבערה שהופרחו מהרצועה. בגלל האירועים בסוף השבוע נסגר מעבר ארז והוא צפוי להישאר סגור עד להודעה חדשה, למעט מקרים הומניטריים דחופים. יש לציין כי גם כך מעבר ארז פתוח כמעט רק למקרים הומניטריים, מלבד מעבר של כמה עשרות סוחרים עזתים, כך שבכל מקרה הסגירה היא צעד שמשמעותו יותר סמלית.
בישראל נמנעים מהחמרת הצעדים מול הרצועה, ומעבר כרם שלום נשאר בינתיים פתוח למרות הדליקות. גורמים ביטחוניים אומרים כי בימים האחרונים ניכרת ירידה בכמות האירועים וצריך להמתין כמה ימים עד שהתמונה תתבהר וחמאס ישתלט על המצב באופן מוחלט. אם יימשכו האירועים גם בימים הקרובים, ישראל תשקול שוב את צעדיה, אבל בשלב זה צריך לתת הזדמנות לנסיונות להגיע להסדרה וליציבות ביטחונית.
מהלכים מדיניים נמשכים גם בזירות אחרות: ג'ון בולטון, היועץ לביטחון לאומי בממשל טראמפ, נחת אתמול בישראל וייפגש מחר עם שר הביטחון אביגדור ליברמן. השניים ידונו במצב בסוריה ובנוכחות הכוחות האיראניים שם, וכן על המצב הביטחוני בדרום. בולטון כבר נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו לארוחת ערב במעון הרשמי בבלפור ואמר בפתח הפגישה: "ברור שעומדים בפנינו אתגרים גדולים, לישראל, לארה"ב ולעולם כולו. תוכנית הגרעין של איראן ותוכנית הטילים הבליסטיים נמצאות בראש הרשימה. אז אני שמח להיות פה ומצפה לדיונים בינינו". נתניהו אמר: "אני מצפה לשוחח איתך על נושאים רבים, אך בעיקר כיצד להמשיך לבלום את התוקפנות של איראן באזור ולהבטיח שלעולם לא יהיה להם נשק גרעיני. יש נושאים רבים אחרים, אך זאת נקודת התחלה טובה".
הבוקר צפוי בולטון להיפגש עם נתניהו לפגישה נוספת בלשכתו ועם ראש המועצה לביטחון לאומי מאיר בן שבת. בולטון התראיין לרשת ABC ואמר כי המטרה של ארה"ב היא חיסול דאע"ש והחזרת הכוחות האיראניים לאיראן - מטרה משותפת לארה"ב, רוסיה וישראל. בהמשך השבוע צפוי בולטון להיפגש בז'נבה עם מקבילו הרוסי, היועץ לביטחון לאומי ניקולאי פטרושב. הביקור הקצר בישראל טרם הפגישה עם פטרושב מעיד על רצונה של ארה"ב להבין לעומק את דרישותיה של ישראל בעניין סוריה לקראת הפגישה בז'נבה.