ברקע ההסלמה הגוברת בשבועות האחרונים בעימותים בגבול רצועת עזה, צה"ל תגבר היום (חמישי) כוחות ופרש סוללות של מערכת "כיפת ברזל" בדרום הארץ. מצה"ל נמסר כי "במסגרת הערכת המצב שקיים הבוקר ראש המטה הכללי, רב-אלוף גדי איזנקוט, ובהשתתפות בכירים בצה"ל ובשב"כ הוחלט על תגבור כוחות רחב בימים הקרובים במרחב פיקוד הדרום והמשך המדיניות הנחושה לסיכול פעילות הטרור ומניעת חדירה לישראל במרחב גדר המערכת ברצועת עזה". עוד הוסיפו: "צה״ל ערוך ומוכן למגוון תרחישים ורואה בארגון הטרור חמאס אחראי לכל המתרחש ברצועת עזה וממנה".
"אם אבו מאזן בצד אחד והאיראנים בצד שני מעוניינים לגרום התלקחות בעזה, אנחנו צריכים לעשות מאמץ לא לתת לזה לקרות. מי שכרגע לגרום למלחמה בין ישראל לעזה זה אבו מאזן, שמנסה לגרום למשבר הומינטרי".
עוד הוסיף שטייניץ בנוגע לדבריו של מנהיג הזרוע הצבאית של חמאס, יחיא סינוואר, כי אינו מעוניין בהסלמה: "אני הייתי לוקח את דבריו של סינוואר כי הוא לא רוצה עוד מלחמות בעירבון מוגבל. מטרתו היא עדיין להשמיד את מדינת ישראל".