ישראל ביתנו לאופוזיציה: "בחרנו בעקרונות וויתרנו על כסאות"

יו"ר ישראל ביתנו הודיע בפתח ישיבת סיעתו כי מפלגתו לא תצטרף לממשלה המתגבשת והתפטר מתפקיד שר החוץ: "זה לא סוד שהתלבטנו אם להמשיך"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אביגדור ליברמן בישיבת סיעתו
אביגדור ליברמן בישיבת סיעתו | צילום: מרק ישראל סלם

יו"ר "ישראל ביתנו", אביגדור ליברמן הודיע (שני) בפתח ישיבת סיעתו כי המפלגה לא תצטרף לממשלה המתגבשת.

בפתח הידיעה אמר ליברמן: "זה לא סוד שבימים האחרונים התלבטנו איך להמשיך הלאה. הדילמה שלנו בסופו של דבר היתה עקרונות או כיסאות. בחרנו בעקרונות. זכינו במשא ומתן לקבל את משרד החוץ וגם משרד הקליטה. יחד עם זאת, הגענו למסקנה שזה לא נכון מבחינתנו להצטרף כרגע".

ליברמן הוסיף ואמר: "כל מה שאנחנו ראינו בהסכמים עם המפלגות האחרות וגם מה שלא ראינו, הביא אותי למסקנה שמה שעתיד לקום זאת לא ממשלה לאומית, זה לא מחנה לאומי, אלא ממשלה שהיא השתלטות אופורטוניזם. אני יכול להבהיר למה אני מתכוון. מי שזוכר, בשלהי הכנסת הקודמת, הנושא המרכזי בבית הזה נסוב סביב חוק הלאום, מי שזוכר, לחוק הלאום היו כמה גרסאות. פתאום, בכנסת ה-20, הנושא הזה לגמרי לא חשוב, לא קיים".

ליברמן אמר כי הקואליציה המסתמנת לא משקפת לדעתו את המחנה הלאומי והוסיף כי היא "בהחלט לא לרוחינו בלשון המעטה".

עוד בהודעתו, ליברמן אמר כי הוא צופה תגובות רבות בתקשורת על המהלך: "אני יודע שהכותרות יהיו על 'ליברמן הבלתי צפוי'. יגידו כי הכל תוצאה של תסכול ועייפות, היחסים הרעים עם נתניהו, כל הקלישאות שאני רואה מספר שנים. אך אין שום תסכול, אנחנו הולכים לשרת את העם באופוזיציה. העם בחר בנו שנהיה שם  וזה לא נורא, לפעמים זה אפילו מועיל".

הוא הוסיף כי הוא מתכוון להיות מאוד פעיל באופוזיציה: "גם עם שישה מנדטים אפשר לעשות הרבה מאוד דברים. אנחנו רוצה להיות שלמים עם עצמנו, גם הפרדת רשויות, גם חוק הלאום, גם הרבה דברים אחרים, אנחנו לא מסוגלים לקבל את הגזירות האלה".

יו"ר המפלגה אמר כי לממשלה החדשה אין שום כוונה למגר את שלטון החמאס: "דיברתי לא מעט על מיגור השלטון הזה. במקרה הטוב, היו מסכימים להכניס את הפיסקה הזאת". הוא הוסיף כי אין גם כוונה לבנות בגושי ההתיישבות ובשכונות היהודיות ביהודה ושומרון ובירושלים: "אני לא מציע לבנות בכל פינה, או לבנות בג'אבל מוכאבר. אני בהחלט לא מוכן לקבל ולהבין למה לא בונים ברמות או בגילה, או במעלה אדומים. אין שום סיבה שלא לבנות שם. אני חושב שגם מבחינה משפטית, מבחינת ההתחייבות שלנו, יש לנו את האסמכתאות לבנות שם".

בעקבות הודעתו של ליברמן כי מפלגתו תלך לאופוזיציה, קרא מזכ"ל העבודה, ח״כ חיליק בר, ליו"ר כולנו, משה כחלון, לממש את הבטחתו הציבורית כי לא יישב בממשלה של 61 ח״כים.

בר אמר כי "ממשלת 61 ח"כים היא אסון ליציבות הממשלה ופתח לסחטנות לא פרופורציונלית שתבוא על חשבון הציבור, רווחתו ועתידו. כעת משהתבררה התמונה, ראוי כי נשיא המדינה יטיל את הרכבת הממשלה על הרצוג או שיכריז על יציאה לבחירות חדשות".

תגיות:
אביגדור ליברמן
/
הרכבת קואליציה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף