ראש הממשלה, בנימין נתניהו, נפגש היום (רביעי) עם חה"כ גלעד ארדן ודן עמו בהצטרפותו לממשלה. נתניהו הציע לארדן את תפקיד השר לביטחון פנים עם תוספת תקציב משמעותית למשרד, את המשרד לעניינים אסטרטגיים, מושב בקבינט המדיני-ביטחוני ואת תואר המשנה לראש הממשלה.
עם זאת, השניים טרם הגיעו לסיכום ומקורבי ארדן אומרים כי עדיין יש פערים.
"קיוויתי להמשיך ולשרת אתכם גם בממשלה הזו", כתב שר הפנים והתקשורת לשעבר, "אולם, לצערי, ההצעה שהציע לי רה״מ לא העניקה לי את הכלים הדרושים כדי להוביל את השינוי האמיתי לו אנו זקוקים במשרד לביטחון פנים ובמשטרה ולהצליח במשימתי הציבורית. בנסיבות אלה לא יכולתי לקחת על עצמי תפקיד זה".
מהליכוד נמסר: "ראש הממשלה, בנימין נתניהו, פנה אל ח״כ ארדן ומנהל עמו שיחות במטרה לצרפו לממשלה מהר ככל האפשר. השניים טרם הגיעו לסיכום בעניין זה. ראש הממשלה רואה בגלעד ארדן שותף בכיר ושר מוביל שחייב להיות בממשלה בשל יכולותיו, הישגיו ומנהיגותו. ראש הממשלה ימשיך לפעול על מנת להגיע להבנה עם ארדן על הצטרפותו לממשלה״.