פרופ' מתניה בן ארצי, האח של שרה נתניהו, במתקפה חריפה נגד מדיניות גיסו

בכתבה שתתפרסם ביום שישי במוסף "מעריב סופהשבוע" על ישראלים ויהודים שתומכים בחרם נגד ישראל, אומר פרופ' בן ארצי: "קל יותר לדבר על חרם אקדמי מאשר על ההתנחלויות. הציבור קונה את זה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מתניה בן ארצי ובנו
מתניה בן ארצי ובנו | צילום: יהונתן שאול

"אין בעולם חרם אקדמי, תרבות השקר פורחת פה. במקום חרם אקדמי תגידי עבודה בעיניים", אומר פרופ' מתניה בן ארצי, אחיה של שרה נתניהו והגיס של ראש הממשלה בנימין נתניהו, בראיון שיתפרסם ביום שישי במוסף "מעריב סופהשבוע". זאת במסגרת כתבה נרחבת על ישראלים ויהודים שתומכים במדיניות החרם נגד ישראל וההתנחלויות.

בן ארצי, פרופסור למתמטיקה באוניברסיטה העברית, חתם לפני שנים אחדות על עצומה הקוראת להחרים את מוצרי ההתנחלויות. הוא מאמין בחרם כאמצעי לחץ על הממשלה אבל אינו מבין את התלקחות הסערה האחרונה סביב החרם נגד ישראל. "כמו שמדברים כל הזמן על איראן איראן, אז פתאום התחילו לדבר על חרם חרם. עושים את זה כי רוצים להסיח את דעת ההמון ולא לדבר על הבעיות האמתיות. קל יותר לדבר על חרם אקדמי מאשר על ההתנחלויות. הציבור הנבער קונה את זה כמו שהציבור הלך להצביע כשאמרו לו שערבים נוהרים לקלפיות".

תגיות:
חרם על ההתנחלויות
/
חרם אקדמי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף