הוקמה ועדת האתיקה של הכנסת. על הפרק: תלונות נגד ח"כ אורן חזן

אחרי עיכובים לא מעטים, הודיע יו"ר הכנסת על הקמת ועדת האתיקה שבראשה יעמוד ח"כ יצחק וקנין (שס). אדלשטיין: "נחיצותה מתבררת יותר ויותר"

אורן חזן
אורן חזן | צילום: דוברות ח"כ בן ארי
2
גלריה

לאחר עיכובים רבים הודיע היום (חמישי)  יו"ר הכנסת, יולי אדלשטיין, על הקמת ועדת האתיקה של הכנסת בראשה יעמוד ח"כ יצחק וקנין (שס).


יו"ר הכנסת אמר: "נחיצותה של ועדת האתיקה של הכנסת שמוקמת היום מתבררת יותר ויותר, שכן כשמה כן היא: אין היא עוסקת בתחום הפלילי המובהק וכמובן איננה "שופטת" חברי כנסת, אלא עוסקת בתחום הנורמות האתיות ומתווה כללים להתנהגות ראויה של נבחרי ציבור".

אדלשטיין הוסיף: "אני קורא לחברי הכנסת להסתייע בוועדה זו בכל ספק שמתעורר, אך מעל לכך אני מצפה מהם למצפון ערכי ואישי ולשימת לב לפרטים, ההופכים אותנו מנבחרי ציבור לשליחי ציבור נאמנים".

יצויין כי על שולחנה של הועדה מונחות כבר כמה תלונות נגד ח"כ אורן חזן (ליכוד), בעקבות התחקירים שפורסמו עליו בערוץ 2 ובערוץ 10. יו"ר המחנה הציוני, ח"כ יצחק הרצוג, הודיע אתמול בנאום במליאה כי סיעתו תפעל בועדת האתיקה להשעייתו של ח"כ חזן מחברותו בועדות הכנסת השונות לאחר שיו"ר הכנסת כבר השעה אותו מניהול ישיבות מליאת הכנסת.

תגיות:
יולי אדלשטיין
/
כנסת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף