"ריק שלטוני": מבקר המדינה צפוי לפרסם דוח על מתווה הגז

טיוטת הדוח תועבר בשבועות הקרובים. מנכ"ל משרד מבקר המדינה: הדוח יעסוק במדיניות הממשלה ומשרד האנרגיה והתיאום בין המשרדים השונים

מבקר המדינה יוסף שפירא
מבקר המדינה יוסף שפירא | צילום: פלאש 90

כפי שפורסם לראשונה ב"מעריב-השבוע", מבקר המדינה מכין דוח על מדיניות הממשלה בעניין הגז. ההודעה על כך נמסרה היום (שלישי) ממנכ"ל משרד מבקר המדינה, אלי מרזל.

המנכ"ל אמר את הדברים בישיבה מיוחדת של הוועדה לביקורת המדינה בנושא הפקת הגז הטבעי, וחשף כי הדוח יעסוק במדיניות הממשלה ומשרד האנרגיה ותיאום הפעולות בין המשרדים השונים.

טיוטת הדוח תועבר למבקרים בשבועות הקרובים. לדברי מרזל, הממצאים המסתמנים הם כי קיים ריק שלטוני בהסדרה של התחום, שיפגעו בתחרותיות ובמחיר.

עוד נחשף בדיון, כי דיוני צוות קנדל בנושא מתווה הגז נערכו ללא פרוטוקול וגם לא הוקלטו. הדברים נאמרו על ידי סגן הממונה על התקציבים באוצר אודי אדירי, בתשובה לשאלות חוזרות בנושא של ח"כ תמר זנדברג (מרצ). בתגובה לדברים אמר מנכ"ל משרד מבקר המדינה אלי מרזל כי "בצוות כל כך בכיר שעוסק בנושא כל כך משמעותי מן הראוי שיהיה פרוטוקול מפורט על מנת שנוכל לבקר את קבלת ההחלטות".

יו"ר הועדה, ח"כ קארין אלהרר (יש עתיד) ציינה כי "הוויכוח על מתווה הגז, הוא בעצם על יוקר המחיה של כולנו". בתוך כך הודיע ראש הממשלה, בנימין נתניהו, כי יגיע לשאת דברים בפני הוועדה בכנסת.

נתניהו הוסיף: "הפופוליזם גואה סביבנו. אף אחד לא בדק באופן מעשי את המתווה הזה ועכשיו תהיה אפשרות לעשות זאת. אני אף פעם לא נכנע לפופוליזם. עשיתי הרבה רפורמות שהצילו את כלכלת ישראל מול התנגדות עזה, והיום בפרספקטיבה של עשר שנים, חמש-עשרה שנה, אפשר לשפוט כיצד כלכלת ישראל זינקה מעלה, וכלכלות אחרות שלא עשו את הרפורמות האלה ולא פעלו כפי שאנחנו פעלנו ונכנעו לפופוליזם - כיצד הן התערערו, חלקן על סף קריסה, ואני יכול לומר גם שבחלקן הגז נשאר מתחת לאדמה. אסור שזה יקרה פה. אני סומך על השכל הישר של אזרחי ישראל ואני מצפה לאחריות מנציגי הציבור. אנחנו נעשה הכל כדי שהגז ייצא מהמים".

בהודעה מטעם לשכת ראש הממשלה נאמר כי נתניהו משוכנע שכאשר ייחשף הציבור לכל פרטי ההסדר ולתועלת הרבה הגלומה בו למשק הישראלי ולביטחון הלאומי, תתמוך גם הכנסת בהצעת הממשלה.

במשך כל היום ניסו בקואליציה למצוא דרכים להשיג רוב להצבעה, כשבשעת ערב עלתה אפשרות לנצל היעדרות של שני חברי כנסת ערבים מהמליאה על מנת לנסות להעביר את ההחלטה.

תגיות:
יהודה וינשטיין
/
מבקר המדינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף