במד"א העלו את הכוננות באזור שאנור, ככל הנראה למטרת הפינוי.
בסטטוס שכתבה לבני בעמוד הפייסבוק שלה, היא הוסיפה: "עידוד השרים להפר חוקים יסתיים באנרכיה. צריך להיות ברורים בעניין הזה- בצד הויכוח האידיאולוגי העמוק שיש ביננו, חייב להיות ברור שלא ניתן שיכפו עלינו מדיניות דרך הפרת החוק. יהודה ושומרון זה לא המזרח הפרוע של מועצת יש"ע. יש דין ויש דיין".
לטענת שרת המשפטים לשעבר, "הבעיה הכי גדולה היא שבראש ממשלת ישראל לא עומד מנהיג המגבה גיבוי מלא בעת הזאת את כוחות הביטחון ואכיפת החוק אלא קורץ לשותפים הקואליציוניים".
בניגוד לדברים שמסרו המתבצרים בשאנור, גורם בצה"ל אמר כי "הפינוי יתבצע בהתאם להערכה מבצעית בשטח. כוחות גדולים נערכים לביצוע".
יו"ר הבית היהודי, שר החינוך נפתלי בנט, הגיע בצהריים לבית אל ואמר: "הלילה נעשה מעשה פזיז, קיצוני ומתסיס על ידי גורם בכיר בממשלה. המעשה הזה סותר את יסודות הממשלה ואת ערכיה, וסותר גם התנהגות אחראית וממלכתית שאני מצפה מהממשלה הזאת. לא ניתן לכך יד".
בנט אמר כי שוחח לפנות בוקר עם ראש הממשלה, ודרש שהמדינה תודיע מיידית לבג"צ שממשלת ישראל מתנגדת באופן רשמי להריסה.