בפגישה קשה היה להתעלם מהפיל בחדר - דחיקתם מעצרת ארגוני הלהט"ב בתל אביב במוצאי שבת של אנשי הבית היהודי ובהם השר בנט שביטל את השתתפותו לאור מחאות רמות מקרב חברי הקהילה ובקשת המארגנים שלא לגרום ל"פיצוץ" האירוע. מיכאלי מסבירה: "זאת לא חזית חדשה. מערכת הבחירות היתה מלווה באמירות הומופוביות של מתמודדים מסיעת הבית היהודי, היה סרטון שלהם שדיבר נגד נישואים חד מיניים. זה לא חדש ובנט מודע לזה. זאת היתה פגישת הכרות ולא פרטנו את הדברים עדיין לתקציבים ותכניות".
שותפה של מיכאלי להנהלת "איגי", רן לייבל, אמר לשר החינוך בנט בפגישה: "מעבר לתקציבים, שזה חשוב, אתה חייב להבין כשר חינוך וכמנהיג של מגזר שלם בחברה הישראלית את הכח של המילים שלך. מה שאנחנו צריכים זו מנהיגות אמיצה שתצא נגד אמירות הומופוביות גם בחברה בכלל וגם בתוך הבית היהודי כשזה קורה ולגבות את הדברים גם בתקציבים לנוער הגאה (שהשר בנט כבר הכריז מיוזמתו שיוסיף - י"ב) אלא גם בבדק בית אם צריך".
שר החינוך בנט הדגיש בפני הנוכחים: "שמעתי דברים קשים על התנהלות קשה שנתקלים בה ילדים ונוער עד כדי רצון לאובדנות והדברים חמורים ומדאיגים. לא אקבל במערכת החינוך פגיעה באיש על בסיס דת, גזע, נטייה מינית או נטייה פוליטית" והוסיף: "אלה ימים קשים שיכולים גם להפוך לימים של הזדמנות. הפגישה נערכת בנסיבות אקטואליות מצערות. אנחנו נגדיל כפי שהמלצתי את התקציבים לארגון הנוער לנוער גאה, כדי שבני נוער הסובלים מהצקות ופגיעות יקבלו את הליווי והתמיכה.
גם ח"כ ינון מגל (הבית היהודי) שהתבקש שלא להגיע לעצרת ארגוני הלהט"ב במוצאי השבת מחשש שיגרום לתסיסה בקרב המפגינים על רקע הטענות שהופנו נגדו ונגד סיעת הבית היהודי בכלל על התבטאויות הומופוביות ואף על הסתה נגד הקהילה הגאה, ביקש להעביר מסר ברור לחברי הקהילה כשהגיע אל בית החולים שערי צדק בירושלים לבקר את פצועי פיגוע הדקירה במצעד הגאווה.