נתניהו: "ישראל דוחה את הטיוטה הצרפתית"; נמשכת הריסת הבתים

רה"מ התייחס בפתח הישיבה השבועית למצב בהר הבית ומתח ביקורת על ההתנהלות באו"ם: "אנחנו לא הבעיה, אלא הפיתרון"

ראש הממשלה בנימין נתניהו
ראש הממשלה בנימין נתניהו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בין המשפחות של המחבלים שקיבלו את הצו משפחתו של המחבל טארק דוויק, בן 22 מהכפר עקב בצפון ירושלים שביצע את הפיגוע ברחוב אחוזה ודקר את יאיר בן עזרא, שנפצע באורח קל עד בינוני. אזרחים שהיו במקום השתלטו על המחבל, שלא השתייך לארגון טרור, והוא נפצע באורח קשה והועבר לחקירת כוחות הביטחון.

משפחה נוספת שקיבלה צו היא משפחתו של המחבל איסחאק בדראן שביצע את הפיגוע ברחוב הנביאים בירושלים סמוך לשער שכם שם התנפל על שני בני אדם ודקר אותם. בדראן גם הוא תושב הכפר עקב בצפון ירושלים חוסל בזירה.

שני הדקורים, מבוגרים חרדים שחזרו מתפילת השבת נפצעו באורח קל. משפחה נוספת שקיבלה צו היא משפחתו של המחבל מוחמד עלי. עלי דקר שלושה שוטרי יס"מ בפיגוע דקירה בשער שכם, סמוך לעיר העתיקה בירושלים. עלי עורר את חשדם של השוטרים, הגיע לרחבה בה עמדו השלושה ודקר שניים מהם בעת שביקשו ממנו תעודת זהות. השוטרים התעשתו מיד וירו בו למוות. במהלך חיסולו נפצע שוטר באורח קשה ועוד אחד באורח קל.

המשפחה הרביעית שקיבלה צו לקראת הריסה היא משפחתו של המחבל ת'איר אבו רזאלה. אבו רזאלה בן ה-19, תושב מזרח ירושלים, דקר שני בני אדם ופצע אותם קל ליד שער בגין בקריה בתל אביב. הוא נורה על ידי איש קבע בחיל האוויר ומת מפצעיו. אבו רזאלה לא רק דקר שני בני אדם, אלא גם ניסה לחטוף נשק של חיילת אולם היא הגנה עליו ואז ברח מהזירה עד שנורה. במערכת הביטחון מדגישים כי החלטת הקבינט מדיני ביטחוני היא ברורה וכל מי שיניף סכין או יבחר בדרך הטרור ביתו ייהרס.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
מחבלים
/
הר הבית
/
גל טרור
/
הריסת בתי מחבלים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף