צעד חריג: ועדת האתיקה הקדימה את הדיון בקובלנות נגד הח"כים מבל"ד

כל 450 הקובלנות שהוגשו ידונו כתלונה אחת וחברי המפלגה יגישו את תגובותיהם בכתב. חבר הוועדה איל בן ראובן: "מונח בפנינו נושא כבד משקל"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו, חנין זועבי
בנימין נתניהו, חנין זועבי | צילום: פלאש 90

יום הדיונים השבועי הקבוע של ועדת האתיקה הוא שלישי, אולם הפעם הוחלט באופן חריג להקדים את הדיון ולקיימו כבר היום. חבר וועדת האתיקה ח"כ איל בן ראובן (המחנה הציוני), אמר למעריב אונליין: "מונח בפנינו נושא כבד משקל. קיבלנו מאות קובלנות מראש הממשלה מיו"ר הכנסת ומהציבור, ועל כן הוחלט לקיים את הדיון כבר היום בשעה 15:30".

חברי הכנסת של בל"ד, התבקשו כבר אתמול להגיש את תגובותיהם למאות הקובלנות שהוגשו, אך הם ביקשו דחייה ומסרו כי יעבירו את את תשובותיהם, שמנסחים יועצים משפטיים של ארגון "עדלא", בכתב והודיעו כי לא יגיעו לוועדה. בוועדת האתיקה הודיעו כי כל 450 התלונות יידונו כתלונה אחת, ובכנסת מעריכים כי הח"כים של בל"ד צפויים לעונשים כבדים עד כדי הרחקה לשישה חודשים מדיוני המליאה והוועידות, כדוגמת העונש שהוטל בשעתו על ח"כ חנין זועבי.

תגיות:
ועדת האתיקה
/
בל"ד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף