רה"מ על דברי הרמטכ"ל בפתח ישיבת הממשלה: "ויכוח סרק, אמר את המובן מאליו"

בעקבות דבריו של איזנקוט כי "לא כל מי שבא עם מספריים צריך להרוג", ראש הממשלה נתניהו והשרים דרעי, גמליאל, בנט וארדן הביעו תמיכה בו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ראש הממשלה בנימין נתניהו והרמטכ"ל גדי איזנקוט
ראש הממשלה בנימין נתניהו והרמטכ"ל גדי איזנקוט | צילום: מרק ישראל סלם

השרה לשוויון חברתי, גילה גמליאל התייחסה לדברי הרמטכ"ל ואמרה כי הוא "חידד את הדברים שכולנו יודעים שצה"ל הוא הצבא המוסרי ביותר וככזה האמירות שלו נכונות בהחלט". שר הפנים ופיתוח הפריפריה דרעי אמר: "יש לנו רמטכ"ל יוצא מהכלל, לא צריך את הגיבוי שלי. אני מגבה אותו ואת כוחות הביטחון בכל ישיבת קבינט. הרמטכ"ל ערכי והגון ואני אומר לו: חזק וברוך אל תירא ואל תיחת - נותנים לך גיבוי מוחלט".

גם שר החינוך נפתלי בנט התייחס לאיזנקוט לפני ישיבת הממשלה: "חיילי צה"ל הכי מוסריים והכי תקיפים נגד טרור והכי ערכיים. הרמטכ"ל בסך הכל חזר על הוראות פתיחה באש ואני מגבה אותו". עוד הוא אמר: "כל מחבל, לא משנה מה גילו, שמסכן חיי ישראלי יורים על מנת לפגוע, אם אין סכנת חיים לא מפעילים אש".

גלעד ארדן, השר לביטחון הפנים אמר: "אין לי מילת ביקורת על הרמטכ"ל. דבריו נופחו והוצאו מהקשרם על ידי התקשורת. למרות מה שהשתמע מהשיח התקשורתי לא היה מקרה אמיתי שבו רוקנו מחסנית ולכן אני מציע שאפשר להרגיע ולגמור את השיח הזה". עוד הוסיף ארדן: "לרמטכ"ל יש גיבוי מלא משרי הממשלה ויש שיתוף פעולה מלא בין צה"ל למשטרה. ככל שהיו אמירות של חברי כנסת שלא במקומן, ראוי שראש הממשלה יתייחס אליהם. מייצרים שיח תקשורתי דמיוני על פערים שלא קיימים בין הדרג המדיני לצבאי. כולנו רואים עין בעין את הוראות הפתיחה באש".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
גדי איזנקוט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף