ארה"ב: "ההתנחלות החדשה פוגעת באינטרסים עבורם הענקנו את הסיוע הביטחוני"

מחלקת המדינה האמריקאית פרסמה הודעה חריגה על ההתנחלות החדשה: "זה סותר התבטאויות פומביות של ממשלת ישראל". דובר הבית הלבן: "כך לא נוהגים ידידים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין
מעריב אונליין | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

מחלקת המדינה האמריקאית מחריפה את הטון בגינויים שלה נגד קידום הבנייה בהתנחלות שבות רחל. בהודעה חסרת תקדים שפורסמה היום (רביעי), הממשל האמריקאי אף קשר בין הבנייה להסכם הסיוע הבטחוני. ישראל הגיבה לגינוי האמריקני ומשרד החוץ פרסם הודעה בה נכתב: "יחידות הדיור שאושרו בשילה הן לא התנחלות חדשה. הן ייבנו בשטח שילה ולא ישנו את שטחה העירוני של שילה. הבתים מיועדים לתושבי עמונה. ישראל מחוייבת לפתרון 2 המדינות. המכשול האמיצי הוא לא ההתנחלויות אלא ההתעקשות הפלסטינית שלא להכיר במדינה יהודית".

בהודעת הגינוי אמר מארק טונר, סגן דובר מחלקת המדינה, כי ההחלטה לבנות 300 יחידות דיור "מרחיקה עוד יותר את פתרון שתי המדינות" ושהיא "סותרת התבטאויות פומביות של ממשלת ישראל, שאמרה כי היא לא מתכוונת ליצור התנחלויות חדשות בשטח". בהודעה נכתב כי "התנחלות זו, שקרובה יותר לירדן מאשר לישראל, מחלקת את הגדה המערבית ומרחיקה את המדינה הפלסטינית".

נתניהו ואובמה. "ישראל אמורה לבצע צעדים מקדמים שלום, ועושה רק ההיפך". צילום: רויטרס
נתניהו ואובמה. "ישראל אמורה לבצע צעדים מקדמים שלום, ועושה רק ההיפך". צילום: רויטרס | נתניהו ואובמה. "ישראל אמורה לבצע צעדים מקדמים שלום, ועושה רק ההיפך". צילום: רויטרס

בחודשים האחרונים מחריפים בארה"ב את הטון בגינויים שמפרסמים, אולם עד כה לא קשרו בין הודעות הגינוי להסכמי הביטחון ונראה כי החשש של הממשל הישראלי מהחלטה שיעביר נשיא ארה"ב במועצת הביטחון לאחר הבחירות ושתעסוק בסכסוך הישראלי פלסטיני הופך לממשי.

תגיות:
ארצות הברית
/
התנחלויות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף