סערה בישיבת ועידת השרים לחקיקה: העלאת חוק ההסדרה נדחתה בעקבות היועמ"ש

חוות דעת שטוענת כי תהיה בעיה להגן על החוק בבג"ץ, הביאה להתייעצות בין ראש הממשלה לשרת המשפטים ושר החינוך, ובסיומה הוחלט לדחות את ההצבעה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עמונה, ארכיון
עמונה, ארכיון | צילום: הדס פרוש , פלאש 90

כזכור, הצעת החוק באה למנוע הריסת בתים בהתנחלויות שנבנו על אדמות פלסטיניות פרטיות ומציעה במקום הריסה מנגנון פיצוי לבעלי הקרקעות. שר החינוך נפתלי בנט (הבית היהודי) התבטא בסוף השבוע ברדיו גלי ישראל ואמר: "נגיש ביום ראשון את חוק ההסדרה, נעלה את זה להצבעה, אני מצפה מעמיתינו בליכוד שיתמכו. מה שנורא הפריע לי זה שראש המפלגה שלהם בולם ואומר לנו לא לקדם את החוק כי 'בואו נפתור את זה בדרכים אחרות'. ניסינו דרכים אחרות, לצערי הייתה גרירת רגליים".

כזכור, כ-25 חברי סיעה מטעם "הליכוד" חתמו על מכתב גלוי בו הם מודיעים על תמיכתם בחוק השנוי במחלוקת. מי שיצא נגדם המכתב מיד הוא חבר הכנסת בני בגין שטען: "הרעיון הזה פוגע. החוק הזה מטיל צל על המדינה כולה שכן תכליתו לאשר לא הסדרה, אלא גזילה. אנחנו לא רוצים מצב שבו יאמר על כל ההתיישבות שזו התיישבות גזל שמזמינה הרפתקאות חדשות על קרקע פרטית".

מנגד, שר החינוך נפתלי בנט פרסם גם הוא הודעה מיוחדת בעניין, במסגרתה תקף את חברי הכנסת והשרים מהליכוד, האשים אותם בהתנהגות כושלת ונרפית וגלגל עליהם את האחריות למצב המשפטי הבעייתי ביהודה ושומרון. לדבריו "נתניהו, שריו דאז וממשלתו החליטו כאמור להרוס בנייה יהודית כזו (למשל, כמו בגוש עציון/נתיב האבות)". הוא האשים בעניין גם את ארגוני השמאל שלדבריו עלו על פטנט חדש. "הם הובסו בשדה הציבורי. העם מאס בדרך השמאל ואינו מעוניין להקים את פלסטין. אז הם החליטו לעקור את ההתיישבות היהודית ביו"ש דרך הפטנט של מבול בג"צים".

תגיות:
פינוי עמונה
/
חוק ההסדרה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף