כחלון: "אם חוק ההסדרה פוגע בבית המשפט העליון - נתנגד לו"

השר הצהיר כי יתנגד להצעה הנוגעת לפינוי עמונה ותקף את מפלגת השלטון: "הליכוד רוצה להפוך אותנו לגוי של שבת, לשמאלנים תורנים". בלי תמיכת כולנו, ספק אם יושג רוב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שר האוצר משה כחלון בכנס אילת לעיתונות
שר האוצר משה כחלון בכנס אילת לעיתונות | צילום: חיים דוד
3
גלריה

דבריו של השר גרמו למבוכה בקואליציה, שכן בלעדיי התמיכה של סיעת כולנו קיים ספק אם הקואליציה תצליח להשיג מחר רוב בעת הבאת הצעת החוק לקריאה טרומית. "למעריב-אונליין" נודע כי שלושה מחברי הכנסת של כולנו יעדרו מחר מההצבעה: ח"כ אלי אלאלוף וח"כ מירב בן ארי הנוסעים לכינוס במועצת אירופה ויקוזזו, וח"כ אכרם חסון שייעדר גם הוא.

בתגובה לדבריו של כחלון אמרה יו"ר סיעת הבית היהודי, ח"כ שולי מועלם רפאלי: "גם הבית היהודי יכולה שלא לעמוד בסיכומים הקואליציוניים ולא להצביע בעד התקציב. למפלגות השותפות בקואליציה יש מחויבות להצביע בעד חוק ההסדרה כמו בנושאים אחרים וחבל להיגרר למלחמות מיותרות". עוד הוסיפה כי "לכנסת מותר לחוקק חוקים בתגובה לפסיקות בג"ץ וזה חלק ממערך יחסים נורמלי בין רשויות במדינה דמוקרטית".

כחלון בכנס העיתונות באילת, היום. צילום: חיים דוד
כחלון בכנס העיתונות באילת, היום. צילום: חיים דוד | כחלון בכנס העיתונות באילת. צילום: חיים דוד

על מנת לאשר את החוק בטרומית יש צורך ברוב רגיל, אולם נטייתם של חברי סיעת כולנו ועמידתו הצפויה של ח"כ בגין כנגד ההצעה צפויה להעמיד את הרוב בסכנה. גם ביהדות התורה נשמעים קולות נגד חוק ההסדרה. אחד הרעיונות שעלו היום כדי לשכך את ההתנגדות להצעת החוק הוא הוצאה של הסעיף שמאפשר להכיל את החוק באופן רטרואקטיבי על מאחז עמונה.

רוב בסכנה. בני בגין יצביע נגד החוק. צילום: מרק ישראל סלם
רוב בסכנה. בני בגין יצביע נגד החוק. צילום: מרק ישראל סלם | רוב בסכנה. בני בגין יצביע נגד החוק. צילום: מרק ישראל סלם

בהמשך דבריו התייחס השר לשידור הציבורי, ואמר: "בשבילי שידור ציבורי, זה שידור חופשי, דמוקרטי ואמין". לשאלה האם יקום התאגיד, ענה ב"מסגרת תפקידי אני מטפל בזה שיהיה שידור ציבורי. אני עושה כל מה שאני יכול - בכוחותיי הדלים. אני מחויב לכסף, ליצירה ישראלית שהיא חשובה ביותר, ולחדשות - לזה אני אדאג, אלו הקווים האדומים שלי".

על הרפורמה בשידור המסחרי והמעבר מזיכיונות לרישיונות, הוסיף השר: "כשהייתי שר תקשורת, באו אליי מנכל"י החברות קשת,רשת וערוץ 10 ואמרו שהם לא יכולים לחיות עם שטר של זיכיונות, ביקשו 'לצאת לחופשי'. זכיונות זה סוג של שכירות ושאין להם אופק על המסך וזה מונע השקעה. שאלת מה הם רוצים והם אמרו שרישיונות, אז חוקקנו רישיונות. מה שקרה כנראה זה שעם הזמן השתנו הנסיבות. אני אומר כאן למצלמות - זו הייתה הבקשה שלהם".

תגיות:
משה כחלון
/
חוק ההסדרה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף