בשל הבחירה בדונלד טראמפ: בעולם מעריכים - ועידת פריז מתה

באופן רשמי, דיפלומטים צרפתים ממשיכים לקדם את יוזמת השלום. זאת, למרות הציטוט ב"מעריב-השבוע" של דברי הנשיא הולנד, שהביע חשש שהאירוע יבוטל

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אובמה, מרקל והולנד
אובמה, מרקל והולנד | צילום: רויטרס
2
גלריה

תחילה הצהיר דובר משרד החוץ הצרפתי כי צרפת ממשיכה במגעים לכינוסה של ועידת שלום בינלאומית על פי הצהרותיו של הנשיא הולנד בעצרת האו"ם האחרונה, וכי השליח המיוחד פייר וימון חזר מהתייעצויות בארה"ב וממשיך בהתייעצויות עם שותפיה של צרפת.

עם זאת, מן ההודעה הזאת נעדר לראשונה ציון מועד הכינוס המתוכנן "לפני סוף השנה". כמו כן, לא צוינו התשובות שקיבל וימון בארה"ב, שהיו, לפי הולנד ומקורות דיפלומטים, שליליות.  בנוסף, ביקורו הנוכחי של הנשיא ברק אובמה באירופה ובאמריקה הלטינית הוגדר כנסיעה אחרונה שלו לחו"ל בכהונתו, בעוד שהוועידה תוכננה להתקיים בדרג ראשי מדינות.

במקביל, הודיעה נשיאות צרפת כי הנשיא הולנד לא העניק ראיון פורמלי ל"מעריב-השבוע" וכי היה מדובר בתדרוך שנתן הנשיא, שלא לייחוס למקור. כתבנו ,שהבין, כמו אחרים, כי החיסיון חל רק על הדברים שאמר הולנד אחר כך בענייני פנים, התנצל אומנם פורמלית על הפרת החשאיות, אך לא חזר בו ממה שפורסם.

נשיא צרפת פרנסואה הולנד בוועידת האקלים, מרקש
נשיא צרפת פרנסואה הולנד בוועידת האקלים, מרקש

הצהרות אלה ומידע נוסף מפי פקידים הביאו כתבים וסוכנויות ידיעות מערביות וערביות להסיק כי הוועידה לא תיערך, בכל מקרה, במתכונתה המתוכננת לפני סוף השנה.

בהתייעצויות שייערכו השבוע יידון שינוי אפשרי במתכונת הוועידה או שילוב עם יוזמות אחרות, כאשר ברור שהיוזמה במתכונתה המקורית חדלה, למעשה, להתקיים.

בתוך כך, גורם דיפלומטי בכיר אמר ל"מעריב-השבוע" כי "ישראל מתנגדת ליוזמה הצרפתית שרוצה לכפות מו"מ ומפעילה לחצים כבדים כדי להביא לביטול הוועידה".

תגיות:
פרנסואה הולנד
/
היוזמה הצרפתית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף