ליברמן: "לא מוכן לשקר לתושבי עמונה - ההסדרה לא תעזור להם"

"חוק ההסדרה - הרמה להנחתה לאויבי המדינה, פוגע בהתיישבות", אמר שר הביטחון בישיבת סיעה; ח"כ הרצוג: "נביא למליאה הצעת להקים ועדת חקירה לפרשת הצוללות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אביגדור ליברמן
אביגדור ליברמן | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

עוד הוסיף: "אני מאוד בעד תושבי עמונה ולכן אני לא מוכן לשקר להם, לא מוכן לעשות עליהם סיבוב, ולא מוכן להוליך אותם שולל. צריך פה להדגיש: חוק ההסדרה גם אם יעבור בקריאה שנייה ושלישית הוא לא יחול על תושבי עמונה כי פסק דין חלוט ניתן הרבה לפני שהתחלנו בהליך החקיקה לכן אין כל קשר בין חוק ההסדרה לעתידם של תושבי עמונה".

ליברמן הרחיב על חשיבות התיאום עם הממשל האמריקאי: "מבחינתי חוק ההסדרה זה פשוט להרים להנחתה לכל אויבי ההתיישבות, לכל היריבים והאויבים של מדינת ישראל. אין בזה שום חיזוק להתיישבות אלא פגיעה בהתיישבות. חוק ההסדרה גם פוגע בכל האלטרנטיבות שאנו מנסים לגבש, וזה לא משנה אם זה נכסי נפקדים או מקום חילופי לתושבי עמונה או אלטרנטיבה אחרת כלשהי ולכן זה פשוט מיותר. לצערי התופעה הזאת של התלהמות של הימין הלא אחראי, שמנסה להוביל מהכלים שאין להם תכלית, ראינו בעבר. אמרתי ואחזור: מי שהפיל את ממשלת נתניהו ב-99' היה חנן פורת ז"ל. לכן אנו כולנו מחויבים באמת לנסות ולאפשר לצד השני להכנס לתפקידים ויחד איתם להביא אלטרנטיבה, ליצור מדיניות שתאפשר לנו לבנות ולפתח את יהודה ושומרון. אני מדגיש, אני לא מציע לקבל כרגע שום נוסחה כזאת או אחרת. צריך לגבש משהו חדש מדף לבן אבל מבחינה אריתמטית מבחינת נתונים, כל אותם תושבים שנפגעו בגלל כל מיני מגבלות והגבלות על בניה ויו"ש מעל 90% גרים בגושי התיישבות ובשכונות חדשות בירושלים. באריאל, מעלה אדומים, בית"ר עלית, רמות גילה, תלפיות מזרח, וכך הלאה. גם זה צריך לקחת בחשבון".

עוד התייחס למכתב של יו"ר ארגון עובדי צה"ל משה פרידמן על השתלשלות העניינים שהובילה להפרטת המספנות והדרישה להוציא את עובדי צה"ל מתחזוקת הצוללות כדי להעבירה לגרמים פרטיים זרים. "לא יעלה על הדעת שתחזוקה של כלי נשק בוודאי כזה שנחשב פוליסת הביטוח תתבצע על ידי גורמים מופרטים וזרים. זה ידע ששייך רק לצה"ל ולארגון עובדי צה"ל, לכן אין ברירה ואין מנוס אלא מבירור האמת. אתמול החליטה הממשלה לדחות את החלת ההסכם ההיסטורי בין מבקר המדינה לקרן הקיימת לישראל בנוגע להחלת ביקורת המדינה על קק"ל ע"פ כללים שסוכמו בין הצדדים לטובת האינטרסים הלאומיים והציבוריים של המדינה. נתניהו מפחד מאור השמש".

גם לבני התייחסה לפרשת הצוללות ואמרה כי "כשהממשלה הצביעה נגד חוק כללי האתיקה שהצעתי כשרת משפטים - היא לא הצביעה נגד החוק שלי אלא נגד הציבור. את התוצאות של זה אנחנו רואים עכשיו. הממשלה מתנהלת כמו צוללת שפועלת במחשכים, וזה נכון גם בעניין קק"ל שהחליטה עכשיו לעכב את הכנסת מבקר המדינה לתוכה. הפעילות שלה ללא כללי אתיקה, לרבות הצמדת עורך דין פרטי למו"מ, חייב להיפסק".

תגיות:
אביגדור ליברמן
/
יצחק הרצוג
/
פרשת הצוללות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף