"הצעתי לכולנו ולבית היהודי הצעת פשרה: בנוסח שיובא לאישור מליאת הכנסת ביום רביעי הקרוב יופיעו שתי החלופות, האחת עם הסעיף הרטרואקטיבי והשנייה בלעדיו. ההחלטה איזה נוסח לבסוף יתקבל תוכרע לקראת ההצבעה בקריאה שנייה ושלישית הצפויה להתקיים ב-14 בדצמבר, שבועיים לפני המועד האחרון אותו קבע בג"צ לפינוי הבתים בעמונה", אמר אחר הצהריים ח"כ ביטן בפגישה עם כתבים בכנסת.
קודם לכן פנתה קבוצה של חברי כנסת מהאופוזיציה, החברים בוועדה המיוחדת המכינה את חוק ההסדרה, ליושב ראש הכנסת יולי אדלשטיין בדרישה לדחות ליום רביעי את ההצבעות שאמורות להתקיים מחר בוועד לקראת אישור הצעת החוק לקריאה ראשונה בטענה שרבים מחברי הכנסת יהיו מחר בכנס שדרות לחברה.
ח"כ ניסן סלומינסקי העומד בראש הועדה המכינה את חוק ההסדרה אמר כי הוא שוקל להיענות לפנייה ולדחות את ההצבעה ליום רביעי. באותו יום אמורה גם הצעת החוק לעלות לדיון במליאת הכנסת.
בתוך כך נערכים בכנסת ל"יום רביעי הגדול" בו יובאו לאישור המליאה בזה אחר זה שלוש הצעות חוק טעונות ושנויות במחלוקת: חוק ההסדרה, חוק המואזין וחוק חזקת הילד. הממשלה כבר נערכת לדיון ארוך אל תוך הלילה וקבע תורנות של שרים במליאה עד השעה 2 אחר חצות.