נתניהו וכחלון סיכמו על מועד תחילת שידורי התאגיד: סוף אפריל 2017

המדינה הגישה לבג"ץ את תגובתה לעתירות הנוגעות לתאגיד השידור הציבורי. בתגובה נמסר כי הוא יחל לשדר ב-30.4, זאת על אף שהנהלתו הודיעה כי הם מוכנים לעלות למסכים בתחילת ינואר

מור שמעוני צילום: הדס פרוש, פלאש 90
תאגיד השידור הציבורי
תאגיד השידור הציבורי | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

התשובה התקבלה לשתי העתירות שהגישו חבר הכנסת איתן כבל (המחנה הציוני) והפעיל החברתי עורך הדין אלדד יניב וכן ארגון העיתונאים של ההסתדרות. המדינה מבקשת מבית המשפט לקבוע כי אין מניעה משפטית לקידום התיקון החקיקתי שעליו סיכמו ראש הממשלה ושר האוצר. מהתגובה עולה כי בכוונת משרד התקשורת להפיץ בזמן הקרוב את תזכיר החוק החדש. המדינה מבקשת מבית המשפט לאפשר לה להגיש תוך 14 ימים עדכון לגבי ההתפתחויות של התיקון לחוק.

כזכור, לפני כחודש הביא ראש הממשלה בנימין נתניהו לפורום ראשי המפלגות את הצעתו של יו"ר הקואליציה דוד ביטן לפזר את תאגיד השידור הציבורי ולאחד אותו עם רשות השידור, המצויה בהליך של פירוק. בקואליציה ניטש מאבק בין התומכים למתנגדים למהלך. כבר אז התחזקה ההערכה כי כדי למנוע משבר בקואליציה, יוחלט לדחות את תחילת השידורים בחצי שנה נוספת, אף שהנהלת התאגיד הודיעה שהיא תוכל להתחיל לשדר כבר בתחילת ינואר.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
משה כחלון
/
תאגיד השידור הציבורי החדש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף