שגרירת ארה"ב באו"ם: "הממשל עדיין תומך בפתרון שתי המדינות"

ניקי היילי התבטאה בקשר לנאומו של טראמפ ואמרה כי ארצות הברית שומרת על עמדתה המסורתית. בצרפת הביעו חשש מהמדיניות "המבולבלת" של הנשיא במזרח התיכון

לוגו reuters צילום: רויטרס
ניקי היילי
ניקי היילי | צילום: רויטרס
2
גלריה

שגרירת ארצות הברית באו"ם, ניקי היילי, התייחסה היום (חמישי) בנוגע לנאומו של הנשיא האמריקאי החדש דונלד טראמפ אמש, אז אמר כי אין לא העדפה לרעיון שתי המדינות או המדינה האחת לסכסוך הישראלי-פלסטיני, והצהירה כי ארצות הברית עדיין תומכת בפתרון שתי המדינות. "קודם כל, אנו תומכים בפתרון שתי המדינות. כל מי שאומר שארצות הברית לא תומכת ברעיון זה טועה, אך אנחנו מנסים לחשוב גם מחוץ לקופסה".

דיוויד פרידמן
דיוויד פרידמן

במקביל לכך, צרפת הביעה דאגה מההתבטאויות הסותרות אשר יוצאות מהממשל האמריקאי בנוגע לסכסוך הישראלי, והגדירה את המצב כ"מבלבל וממדאיג". שר החוץ הצרפתי, ז'אן מרק אירו לאחר פגישה עם מזכיר המדינה האמריקאי רקס טילרסון. "רציתי להזכיר לו לאחר הפגישה בין נתניהו לטראמפ שבעיני צרפת אין עוד אפשרות למעט פתרון שתי המדינות וכי האפשרות השנייה שהציעה מר טילרסון היא לא הגיונית, הגונה או מאוזנת".

תגיות:
דונלד טראמפ
/
ניקי היילי
/
פתרון שתי המדינות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף