אלדד יניב: "שוקל מאוד ברצינות להתמודד על ראשות העבודה"

מעניין במחנה הציוני: פעיל השמאל הודיע ליו"ר הרצוג כי החליט להתמודד בפריימריז ביוני, ובכך יצטרף לאראל מרגלית ועמיר פרץ שכבר נמצאים בעיצומו של קמפיין

אלדד יניב
אלדד יניב | צילום: פלאש 90
3
גלריה
עוד מתחרה. הרצוג. צילום: אבשלום ששוני
עוד מתחרה. הרצוג. צילום: אבשלום ששוני

בתוך כך הגישו היום חברי הכנסת שלי יחימוביץ' ואיתן כבל לוועדת הבחירות של ההסתדרות את הטפסים הרשמיים על התמודדותה של יחימוביץ' לראשות ההסתדרות מטעם סיעת "בית חברתי". ח"כ איתן כבל יוצב במקום השני ברשימת "בית חברתי" אחרי יחימוביץ'.

כבל ויחימוביץ' בדרכם להגיש את הטפסים
כבל ויחימוביץ' בדרכם להגיש את הטפסים

עו"ד אלדד יניב כתב בשנת 2009 ביחד עם המחזאי שמואל הספרי את מסמך "השמאל הלאומי" והיה ממנהיגי תנועה זו. בשנת 2012 הקים יניב את מפלגת "ארץ חדשה" ביחד עם הבמאי רני בלייר, ופרש מפעילותו בתנועת השמאל הלאומי. המפלגה קיבלה כ-28,000 קולות בבחירות ולא נכנסה לכנסת. בעבר הוא שימש כמנהל הקמפיין של אהוד ברק בבחירות הפנימיות לראשות העבודה ולאחר ניצחונו מינה אותו ברק לראש מטה מפלגת העבודה.

בבחירות האחרונות התמודד עו"ד אלדד יניב בפריימריז של מפלגת העבודה לכנסת העשרים והוצב במקום ה-30 ברשימת המחנה הציוני לכנסת. המפלגה קיבלה 24 מנדטים והוא לא נכנס ברשימה.

תגיות:
יצחק הרצוג
/
אלדד יניב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף