חברי הכנסת ייצאו לפגרה וחוששים מבחירות: "הולך להיות טבח"

בצל משבר התאגיד וכשסימן שאלה גדול מרחף על עתידם, ייצאו חה"כ לפגרת אביב עד לאחר יום העצמאות. החשש בקרב הח"כים הוא מפני דז'ה וו מהתרחיש ב-2015

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מליאת הכנסת
מליאת הכנסת | צילום: יובל שפירא

החשש הגדול בקרב הח"כים הוא מפני שחזור התסריט שהביא לבחירות ב-2015. אז הדיח נתניהו במהלך דרמטי שניים משרי ממשלתו, שר האוצר יאיר לפיד (יש עתיד) ושרת המשפטים ציפי לבני (התנועה), בטענה שפעלו בסתר להקים ממשלה חלופית לשלו. בהמשך הערב התפטרו יתר שרי יש עתיד, וראש הממשלה הודיע על כוונתו לתמוך בהצעות החוק להקדמת הבחירות שהונחו על שולחנה של הכנסת באותם ימים. ב-8 בדצמבר אושר החוק להקדמת הבחירות שהתקיימו  במרץ 2015.

החשש בקרב הח"כים הוא מפני דז'ה וו. נתניהו יפטר את שר האוצר משה כחלון, מהלך שיביא ליציאת כולנו מהממשלה ויגרום אולי לתגובת שרשרת שתביא להתפטרות הממשלה כולה, לפיזור הכנסת ולהליכה לבחירות חדשות.

גם תומכיו המובהקים ביותר של ראש הממשלה אינם ששים למערכת בחירות שכן קשה לנבא את תוצאותיה. ההערכה הרווחת היא שכמעט ממחצית חברי הכנסת יאבדו את מושבם בבחירות הקרובות. המצב קשה במיוחד בתוך סיעת הליכוד שכן 30 חברי הכנסת המכהנים יצטרכו להתמודד על 16 מקומות ברשימה הארצית של הליכוד, שכן שאר המקומות משוריינים למחוזות. חוקת הליכוד קובעת כי ח"כ מכהן חייב להתמודד ברשימה הארצית. "יהיה טבח שכן מחצית מחברי הסיעה לא יחזרו לכנסת הבאה", אמר אחד מחברי סיעת הליכוד.

תגיות:
הכנסת
/
התאגיד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף