ראש האופוזיציה, חבר הכנסת יצחק הרצוג תקף היום (חמישי) את ראש הממשלה, בנימין נתניהו על רקע השגת מתווה הפשרה בעניין תאגיד השידור הציבורי "כאן": "ברוח קים ג'ונג איל, נתניהו הקים עיתון וערוץ חדשות חדש – פראבדה של ביבי רשות השידור הליכודי".



הרצוג יצא נגד המתווה שהושג ואמר כי "הפשרה היום כפי שהיא נתפסת היא פגיעה בנושא החשוב ביותר לדמוקרטיה – החדשות והיא מאפשרת לנתניהו להרוויח זמן בו ימשיך להלך אימים על התקשורת החופשית ועל מתנגדיו. מה שהתחיל עקום, יעבוד עקום, ויימשך עקום כי הוא עקום".



הרצוג המשיך וביקר את ראש הממשלה בחריפות: "ראש הממשלה הישראלי, ראש המדינה המורכבת ביותר באזור ואולי בעולם כולו - עסוק מבוקר עד ערב במגישת חדשות אחת ובתאגיד שידור ציבורי. לנושא הזה הוקדש יותר זמן מכל נושא אחר. אפילו איום המנהרות לא זכה בתשומת לב כה גדולה".



על הנושאים העומדים על סדר יומו של ראש הממשלה אמר הרצוג "את נתניהו לא מעניינים מאות אלפי נכים המתקיימים מקצבת רעב ומפגינים לא רחוק מפה בכיכר רבין. לא מכל האמוניה המאיים על מיליון ורבע אזרחים בחיפה ובקריות, לא הדרתם של לוחמות משירות שוויוני בצה"ל, כלום".



 תאגיד השידור הציבורי. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
תאגיד השידור הציבורי. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90



יו"ר האופוזיציה המשיך ותקף את חברי הממשלה: "'המדינה זה אני' אומרים נתניהו, רגב וביטן. תפקידנו להזכיר להם שהם משרתי הציבור. לא אדוניו. לא בעליו. משרתיו. ואני אומר לכם פה, אופציית הממשלה החלופית קיימת, נושמת וממתינה להזדמנות נוספת, ואעשה ככל יכולתי למצות אותה".



מוקדם יותר היום נתניהו ושר האוצר משה כחלון הגיעו להסכם פשרה בנושא תאגיד השידור הציבורי. בכך הצליחו לפתור את המשבר הקואליציוני שהתגלעו בין הליכוד לכולנו בשל רצונו של נתניהו לסגור את התאגיד, ולחזור לרשות השידור. במהלך המשבר אף איים נתניהו ללכת לבחירות אם כחלון לא ייענה לדרישתו.



תאגיד חדשות נפרד



על פי המתווה שנחתם בין הצדדים, התאגיד יעלה לשידור באיחור של שבועות ספורים , המעומד שנקבע - ה-30 באפריל, אך לא יאוחר מסוף חודש מאי. למעשה, במסגרת הפשרה, השידור הציבורי ייצא לדרך חדשה באמצעות התחלת שידורי תאגיד השידור הציבורי והקמת תאגיד לחדשות ואקטואליה. לצורך כך יוקם תאגיד נפרד לחדשות ואקטואליה, במתכונת חברות החדשות בערוצים המסחריים. הסדרי בחירת הנהלתו והמועצה שתפקח עליו יהיו במתכונת זהה להסדרים שקבועים היום בחוק בנוגע לתאגיד "כאן".



עוד נקבע בפשרה, שגיבשו מנכ״ל משרד האוצר, שי באב״ד, ומנכ״ל משרד התקשורת, מומו פילבר, בליווי השרים יריב לוין וצחי הנגבי, כי תאגיד החדשות החדש יפעל במבנה, בתקנים ובשכר של חטיבת החדשות של התאגיד. משרד האוצר יגבש הסדרי פרישה לעובדי רשות השידור שלא ימשיכו בתאגיד החדשות ולעובדי התאגיד שלא ישולבו בו. במסגרת פשרה זו ישמרו מסגרות התקציב. עוד נקבע כי חוק הפיקוח על התקשורת יוקפא ולא יקודם בשלב זה.