סקר "מעריב" בעקבות ביקור טראמפ: 78% מהציבור סבור שאין סיכוי להגיע להסכם

גם ביקורו המוצלח של הנשיא האמריקאי לא העלה את האופטימיות בישראל באשר לסיכוי לחידוש המו"מ המדיני ולאפשרות להגיע לשלום. 64% חושבים שאין לישראל פרטנר, 58% רוצים בהסכם

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בנימין נתניהו ואבו מאזן
בנימין נתניהו ואבו מאזן | צילום: קובי גדעון, פלאש 90
2
גלריה

כך עלה מסקר שנערך השבוע עבור "מעריב־סופהשבוע" על ידי מכון המחקר פאנלס פוליטיקס בראשות מנחם לזר. מתוצאות הסקר נראה כי רוב הציבור למוד אכזבות. הוא לא נותן להבטחות של המנהיגים לסחרר את ראשו ולא מאמין כי ביקור טראמפ באזור יביא לתחילתו של משא ומתן מדיני "של ממש" בין שני הצדדים. רק 37% השיבו כי לדעתם כעת יינתן האות לכך. הפסימים ביותר הם הישראלים מצד שמאל של המפה הפוליטית: 65% מהם סבורים שה'תהליך לא ייצא לפועל.


את הסיבה לעמדות הפסימיות של הציבור אפשר למצוא בתשובה לשאלה: "האם למדינת ישראל יש או אין פרטנר לשלום בצד הפלסטיני?". בעוד טראמפ חזר ואמר ש"הפלסטינים מוכנים להושיט יד לשלום", רק 17% מהציבור הישראלי חושבים כך, לעומת 64% שהצהירו כי אין פרטנר לשלום ברמאללה. מעניין לראות ששליש מתומכי השמאל שותפים לעמדה הזו.

ולמרות הפסימיות וחוסר האמון במנהיגים משני הצדדים, מרבית הישראלים היו רוצים בחידוש המשא ומתן. שליש מהציבור הביע התנגדות לתהליך, לעומת 58% שהיו שמחים לראות את הצדדים סביב שולחן המשא ומתן.

תגיות:
סקר
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף