המדינה צפוייה לאשר אלפי יחידות דיור בהתנחלויות, בכללן ישוב למפוני עמונה

ועדת התכנון העליונה של המנהל האזרחי אמורה להתכנס השבוע כדי לאשר תוכנית לבניית יותר מ-2,000 מבנים בשטחים, חלקם מחוץ לגושים

יוסי מלמן צילום: ללא
עמק שילה
עמק שילה | צילום: מרק ישראל סלם

חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' (הבית היהודי) הביע אכזבה מהיקף כמות הבנייה שצפויה להיות מאושרת והאשים את נתניהו בהגשת תוכנית בנייה מצומצמת.

"נתניהו הוציא את רוב התכניות המשמעותיות מהרשימה", כתב סמוטריץ' בחשבונו והוסיף כי "לא יודע מה נעשה אבל לא חושב שנוכל לחיות עם זה. נצטרך להתכנס ולחשוב".

ההודעה על כינוס הוועדה באה פחות משבועיים לאחר ביקורו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ בישראל וברשות הפלסטינית בו ניסה להתניע מחדש את תהליך השלום בין הצדדים, תהליך שנעצר בשנת 2014. לפני הגעתו של טראמפ נראה היה כי בכוונתו להודיע על מתווה לשיחות בין ישראל לפלסטינים או אף להפגיש בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לבין יושב ראש הרשות הפלסטינית, אך בעת ביקורו לא יצא טראמפ בהצהרות קונקרטיות בנוגע לתהליך השלום או להתנחלויות.

תגיות:
בנייה בהתנחלויות
/
עמונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף