ראש הממשלה ושר ביטחון לשעבר, אהוד ברק, הנוהג לצייץ באופן קבוע בחשבון הטוויטר שלו על אופן התנהלותו של רה"מ נתניהו, הגיב הבוקר (שישי) לפרסום אתמול של תדירות שיחותיו עם המו"ל שלדון אדלסון והעורך הראשי של עיתון 'ישראל היום', עמוס רגב. ברק עקץ את נתניהו ואמר כי בכל שנותיו בפוליטיקה דיבר עם המו"לים פעמים אחדות בלבד וציין כי כשדיבר עם העורך עמוס רגב, היה זה בנושא מוזיקה קלאסית.



"סיכום שיחות מ 20 שנה בפוליטיקה בכל התפקידים. עמוס שוקן-1. נוני מוזס-3. עם עמוס רגב-3, לרוב על מאהלר. שני מעריצים", צייץ ברק.



כאמור, בפוסט בפייסבוק, כתב אתמול ראש הממשלה: "אספר לכם משהו שכולם יודעים: כל הפוליטיקאים בישראל מדברים עם מו״לים, עורכים ראשיים ועיתונאים. בין הפוליטיקה והתקשורת מתקיים שיח קבוע ומתמשך - כך מקובל בדמוקרטיה". "אני כמובן מקדיש את רוב זמני לניהול ענייני המדינה" הוסיף נתניהו, "אך מעת לעת, בדרך כלל בשעות הלילה ולאחר סיום יום עבודתי, גם אני משוחח עם אנשי תקשורת. אני מציג בפניהם את העשייה הגדולה שאנחנו מובילים למען מדינת ישראל ואזרחי ישראל - ומציע להם להביא את הדברים לפרסום".



ראש הממשלה התייחס לתביעה של רביב דרוקר מערוץ 10, אותו כינה "עיתונאי מטעם", שיחשוף את מועדי שיחותיו עם שלדון אדלסון ורגב. "כפי שהבהרתי, אין לי מה להסתיר: אדלסון הוא חבר קרוב שלי מזה כשלושים שנה ואני שמח לשוחח איתו מעת לעת. בשנים 2015-2012 שוחחתי איתו בממוצע של 0.75 שיחות בשבוע. בתקופה זו עמוס רגב ערך את עיתון 'ישראל היום', העיתון הנקרא ביותר בישראל שמייצג את הקו הלאומי-שמרני בישראל. שוחחתי איתו בממוצע 1.5 שיחות בשבוע", כתב בחשבון הפייסבוק. בחישוב חשבוני פשוט זה יוצא 117 שיחות עם אדלסון ו-234 עם עמוס רגב. 




לטענת נתניהו, הוא שוחח עם מו"לים ועורכים נוספים בתקשורת הישראלית, "כפי שכולם נוהגים". הוא שב וחזר על התנגדותו העקרונית לחשיפת פרטי השיחות  שמתקיימות בין פוליטיקאים לאנשי תקשורת. "לדעתי ההתערבות הזאת ביחסים המורכבים בין תקשורת לפוליטיקה אינה משרתת את הדמוקרטיה, אלא להפך. לכן ביקשתי מבג״ץ לקיים דיון נוסף בנושא. אני מקווה שהוא יפסוק הפעם אחרת. בכל מקרה, אין לקבל מצב שבו מקיימים סטנדרט אחד לי וסטנדרט אחר לכל השאר".