הרב הראשי הספרדי: "כדורגל בשבת - חמור יותר מעבודות הרכבת"

הרב ישראל יצחק התייחס לראשונה לכוונה להתיר באמצעות ועדת שרים משחקים ביום המנוחה באופן רשמי: "מה יהיה עם הספרדים שלנו? במקום ללמוד תורה הם יחללו שבת"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
הרב יצחק יוסף
הרב יצחק יוסף | צילום: יעקב נחומי, פלאש 90

‎לדבריו, "מבקשים לתת היתר ׳ראסמי׳ למשחקים. אוי ואבוי, אם יהיה כדורגל בשבת כל המקומות כולם יעשו כדורגל, יבואו אנשים עם מכוניות והספרדים שלנו, שאנחנו דואגים להם, הם אנשים מסורתיים באים להתפלל בית כנסת, תלכו לראשון לציון, תלכו להרצליה ... אני הייתי שם, כמה פעמים שבתות עשיתי שם, וראיתי מה קורה שמה, אנשים לא כל כך דתיים אולי אפילו מחללי שבת, אבל ברגע שיש כדורגל בשבת בהיתר של ועדת שרים - אוי ואבוי".

‎כמו כן, הוא תהה "מה יהיה עם הספרדים שלנו?", הוסיף הגר"י יוסף, "במקום שישבו בשבת וילמדו תורה - אפילו אם לא לומדים תורה אבל לא לעשות חילול שבת ההמוני הזה, שעכשיו זה יהיה בהיתר, זה הרבה יותר חמור שהדבר נעשה בהיתר מאשר שעושים את זה שלא בהיתר".

תגיות:
הרב יצחק יוסף
/
הרב הראשי הספרדי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף