ניר חפץ: "ההדלפות הן סרטן בגוף האומה, לרה"מ אין משהו נגד המפכ"ל"

יועצו לשעבר של משפחת נתניהו תקף את התקשורת , טען כי "לא היה לי חלק בתגובה נגד אילנה דיין בעובדה", וחשף: "יאיר נתניהו לא מתכוון להיכנס לפוליטיקה בשנים הקרובות"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ניר חפץ
ניר חפץ | צילום: רוני שוצר, פלאש 90
4
גלריה

"אני ממשיך להיות חבר קרוב של המשפחה", סיפר חפץ, והוסיף: "הייתי 20 שנה בתפקידים בכירים בתקשורת ובכיר הדוברים בחברות הגדולות במשק, ואני פונה לקריירה שלישית לא בדוברות, אך ממשיך כחבר משותף לדרך עם משפחת נתניהו".

יאיר נתניהו. "לא מתכוון להיכנס לפוליטיקה בקרוב". צילום: רפי דלויה
יאיר נתניהו. "לא מתכוון להיכנס לפוליטיקה בקרוב". צילום: רפי דלויה | יאיר נתניהו. "לא מתכוון להיכנס לפוליטיקה בקרוב". צילום: רפי דלויה

לטענתו, "מאחר ואני במשך שנים רבות מעולם לא שמעתי מנתניהו מילה על המפכ"ל, ומעולם הוא לא ביקש ממני לתדרך נגד המפכ"ל, ושבועיים לאחר שעזבתי ראיתי את ההודעה בנושא בתקשורת, ואז התקשרתי אליו לשאול אותו לגבי זה. מידיעה, לראש הממשלה אין ולא הייתה כוונה למשהו אישי מול המפכ"ל. תופעת ההדלפות זה משהו אחר, מדובר במכת מדינה".

אילנה דיין מקריאה את תגובה רה"מ לתחקיר ששודר עליו בתכניתה. צילום מסך
אילנה דיין מקריאה את תגובה רה"מ לתחקיר ששודר עליו בתכניתה. צילום מסך | אילנה דיין מקריאה את תגובה רה"מ לתחקיר ששודר עליו בתכניתה. צילום מסך

"אני אומר לכם מידיעה שנתניהו צודק", הצהיר יועצו לשעבר של רה"מ, שהסביר: "יום יום הוא רואה חומרים בתקשורת מתוך החקירות, ורק המשטרה או הפרקליטות מכירים אותם. קל מאוד לגלות מי מדליף ולכלל האזרחים יש אינטרס שהחקירות לא ידלפו לתקשורת".

בתוך כך, הוא התייחס גם לפרשת 2000 (שיחות מוזס-נתניהו), וטען כי הוא הופתע מהעובדה שהנושא נחקר: "לא ידעתי על המגעים בין ראש הממשלה לנוני מוזס, ואני בשוק שזה הגיעה לחקירה. השיחות האלה קורות בישראל כבר עשרות שנים. אני לא רואה פה קשר לעולם הפלילי חוץ מאיזה רצון להחליף את נתניהו בתקשורת".

אלשיך ונתניהו. "לרה"מ אין שום דבר נגדו". צילום: פלאש 90
אלשיך ונתניהו. "לרה"מ אין שום דבר נגדו". צילום: פלאש 90 | אלשיך ונתניהו. "לרה"מ אין שום דבר נגדו". צילום: פלאש 90

בנוסף, הוא חשף כי לא היה לו קשר למתקפה על אילנה דיין, שהוגדרה כ"אשת שמאל קיצונית" ע"י ראש הממשלה בתכנית "עובדה". "לא הייתי שותף לתגובה הזו אפילו לא באות, אך זה לא משנה כי ישנו סיעור של מוחות של מספר אנשים שעומדים מאחורי כל הוצאה של תגובה כזו לתקשורת. ברגע שרה"מ החליט כולם מתיישרים אחרי התגובה הזו, וגם אם יש לי ביקורת על כך לא אגיד את זה בתקשורת".

כשנשאל על הפוסטים מעוררי המחלוקת שפרסם בנו של ראש הממשלה, יאיר נתניהו, בפייסבוק במהלך החודשים האחרונים, השיב העיתונאי לשעבר: "משפחת נתניהו מביעה את דעתה על נושאים שונים, אך בסופו של דבר מי שמחליט זה ראש הממשלה בנימין נתניהו, והרבה מאוד פעמים נתניהו מחליט בניגוד לדעתה. יאיר נתניהו משחר נערותו חווה מתקפות על אמא שלו, שעושים לה דמוניזציה כאילו היא לא בן אדם. שרה נתניהו, במשך השנים שעבדתי לצד המשפחה, הפכה להיות חברה שלי כי היא בן אדם. הוא כנער חווה את הדברים האלה, וכשהוא ישב על הרשת זה יצא אצלו, יכול להיות, בצורה טבעית. לפי מיטב ידיעתי אין לו שום כוונה בשנים הקרובות להיכנס לפוליטיקה".

תגיות:
ניר חפץ
/
משפחת נתניהו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף