בתגובה לדברים כתב הבוקר (שלישי) יו"ר הבית היהודי, שר החינוך נפתלי בנט, כי "אסור להתנצל על הצלחה בחיסול מחבלים. אבהיר: מדובר במחבלים שעסקו בחפירת מנהרת תופת בתוך שטח ישראל שנועדה להרוג נשים וילדים ישראלים". לדבריו, "אין פנינו להסלמה, וכחבר הקבינט שעוד מצוק איתן מוביל לסיכול איום המנהרות אני מעניק גיבוי מלא לפעולה. מטרת צה״ל לנצח את האויב וכך יש להמשיך".
דובר צה"ל הדגיש כי ישראל משפרת את מוכנותה לכל תרחיש אך מקווה "שלא תהיה הסלמה ואינה מעוניינת בה. אבל על כל פעולה התקפית נענה בהתאם". הוא הוסיף עוד כי באזור הגבול ישנו מצב של שגרה. הוא שב וציין כי זו הייתה פעולה הגנתית של ישראל בשטחה לאור הפרת ריבונות מצד ארגונים הפלסטינים. אף שבצה"ל מסרבים לומר לאיזה מרחק חדרה המנהרה לשטח ישראל, צה"ל ידע על קיומה ושלט עליה מרגע שחצה את הגבול. גילוי המנהרה נעשה באמצעות שילוב של מידע מודיעיני וטכנולוגיה חדישה שמאפשרת לזהות את החפיר לנקודת ציון מדויקת.
דובר צה"ל לתקשורת הערבית, אביחי אדרעי, הוציא גם הוא מסר לארגונים בעזה. "אין לנו עניין בהסלמה", כתב בערבית בחשבון הפייסבוק שלו, ״הפרתם את הריבונות שלנו, לכן אנו מגנים על אדמתנו. אנו מוכנים לכל הסלמה ולא תסריט, למרות שאין בכוונתנו להסלים את המצב".
מקורות בעזה אמרו כי לאחר הפיצוץ שאירע במנהרה ממזרח למוצב כיסופים באזור חאן יונס, נותק הקשר עם מספר פלסטינים מ"גדודי אל קודס", הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי, ולפחות שמונה מהפעילים נהרגו. בין ההרוגים - מפקד גדודי אל אקצא במרכז הרצועה, עראפת אבו מושרד ובכיר נוסף בארגון בשם חסן אבו חסנין. עוד דווח, כי המנהרה קרסה לאחר שהצבא שיגר לעברם חמישה טילים והדי הפיצוצים נשמעו בכל רצועת עזה. עדי ראייה טוענים כי הפיצוץ היה בזמן שהייתה תנועה ערה של כלי רכב צבאיים על גדר המערכת, ובאותו הזמן חגו כתב"מים באזור.