ביטן: "בחרנו נשיא מהימין וקיבלנו נשיא מהשמאל"

יו"ר הקואליציה התייחס ב-103FM לסערה סביב ההסתה נגד ריבלין: "הוא לא חסין מביקורת, תמיד סותמים לנו את הפה בגלל איזה קיצוני". ח"כ רוזין: "חוששת לחייו של הנשיא"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דוד ביטן בהפגנה בפתח תקווה
דוד ביטן בהפגנה בפתח תקווה | צילום: אבשלום ששוני
2
גלריה

לדבריו, "הנשיא לא חסין מביקורת, הוא רק חסין בתשלום המס. החלטתו של הנשיא הייתה צפויה, אני לא חושב שהיה צורך להגיש בקשה לחנינה כי צפינו מראש את התגובה מראש ואפשרנו לו לעשות יחסי ציבור כנגד הימין. לאולמרט הנשיא דווקא עזר, הוא היה חבר שלו וגדל איתו יחד בירושלים".

"חוששת לחייו". ההסתה נגד הנשיא ריבלין ברשתות החברתיות
"חוששת לחייו". ההסתה נגד הנשיא ריבלין ברשתות החברתיות

כשנשאלה אם היא חוששת לחייו של הנשיא ריבלין השיבה חברת הכנסת רוזין: "אני חוששת לא רק לחייו של הנשיא, אני חוששת לכל מי שמתבטא נגד נתניהו והשלטון". השיב לה ח"כ ביטן: "ח"כ רוזין ערבבה הכל עם הכל. אנחנו לא קשורים להסתה לרצח של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל כפי שאנחנו לא קשורים להסתה שמתקיימת כיום, בזמנו האשימו את הימין בהסתה שלא בצדק".

השיבה לו חברת הכנסת רוזין: "עלינו להתמודד עם הבושה ולהסתכל לה בעיניים. מקרה אלאור אזריה עורר רגשות קשים, אני חושבת שהדרך של הרמטכ"ל והנשיא היא הדרך לאיזון הנכון בהחלטתם לומר שאינם מוכנים שיקרה מקרה שכזה, יש מוסר ודרך פעולה גם במקרה של מלחמה. אני חושבת שצודק הנשיא ששומר על צה"ל ועל מדינת ישראל".

לסיום התייחס ח"כ דוד ביטן לפרסומים כי ח"כ דודי אמסלם מקדם חוק לעונש מאסר עבור עיתונאים שמפרסמים חומרי חקירה באמצעי התקשורת: "מה שקורה היום עם כל ההדלפות והפרסומים הוא אינו בסדר, כשמגזימים מצד אחד יש תגובה מהצד השני, יש גבול לכל דבר. אני חושב שכל העיתונאים שמפרסמים חומרי חקירה לפני שאדם הולך לחקירה גורמים לשיבוש הליכים. אני מכיר את העיתונאים ולא רוצה שהם יכנסו לכלא ולכן ברמה האישית אני מרגיש אי נוחות אך ברמה הציבורית הכללית אני חושב שזה בסדר לחקור את העיתונאים בנושא".

עריכה: איתמר זיגלמן

תגיות:
ראובן ריבלין
/
דוד ביטן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף