הפלסטינים: "הכרה בירושלים כבירת ישראל - צעד חסר אחריות"

שר החוץ ריאד אל מאלכי קרא לכינוס חירום של הליגה הערבית והארגון לשיתוף פעולה אסלאמי: "לדון בסכנה המשמשת ובאה לירושלים ולאתרים הקדושים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ירושלים
ירושלים | צילום: פלאש 90
2
גלריה

על סוכנות הידיעות ואפא, אל מאלכי שוחח עם מזכ"ל הליגה הערבית, אחמד אבו אל רייט, ועם מזכ"ל הארגון לשיתוף פעולה אסלאמי, יוסף אל אותיימין. אל מאלכי הוסיף כי הפגישות ידונו ב"צעדים ההכרחיים מול הצעד האמריקאי חסר האחריות".

דיאד אל מאלכי, שר החוץ של הרשות הפלסטינית. צילום: רויטרס
דיאד אל מאלכי, שר החוץ של הרשות הפלסטינית. צילום: רויטרס | דיאד אל מאלכי, שר החוץ של הרשות הפלסטינית. צילום: רויטרס

גם בחמאס הזהירו מפני מעבר השגרירות לירושלים, ואף איימו בפתיחת אינתיפאדה בתגובה לכך. בהודעה שפרסם החמאס נאמר כי "מדובר בצעד שפוגע בדין הבינלאומי, לפיו ירושלים היא שטח כבוש, ומביא לייהוד העיר וגירוש הפלסטינים ממנה"ואף הוסיף כי בתגובה למהלך, על הפלסטינים "לחדש את אינתיפאדת אל אקצא".

ארגון הטרור הדגיש כי "כל החלטה שהיא לא תשנה את האמת, לפיה ירושלים היא אדמה פלסטינית-אסלאמית". ההצהרה מגיעה בעקבות הדיווחים לפיהם המנהיג האמריקאי צפוי לשאת ביום רביעי הקרוב נאום שבו יכיר בירושלים כבירת ישראל, ואולי אף עשוי להודיע על החלטתו להעביר את השגרירות לבירה.

כזכור, סוגיית העברת השגרירות האמריקאית לירושלים נמצאת בראש סדר העדיפויות של טראמפ, וזאת בשל התקרבות מועד תפוגת הצו הנשיאותי עליו הוא חתם ביוני, אשר דוחה את המעבר בחצי שנה, וזאת למרות לחוק שעבר עוד ב-1995 וקורא להעברת השגרירות, אך מאפשר לנשיא לדחות זאת לחצי שנה בחתימה.

מאז חוקק החוק בארה"ב, כל נשיא דחה את העברת השגרירות, וגם טראמפ עצמו עשה זאת בחודש יוני האחרון, אך טראמפ, שהבטיח במהלך הבחירות בשנת 2016 להעביר את השגרירות לירושלים, נראה כמי שמנסה להגיע לפשרה בין דרישת תומכיו לבין המלצות הדרג המדיני, ולכן שוקל להכריז שהוא מכיר בירושלים כבירה הישראלית אך לא להעביר את השגרירות או אף להעבירה. אל ההחלטה יצטרך הנשיא להגיע עד ליום רביעי הקרוב, המועד בו יפוג הצו, שכן אם לא יחתום עליו עד אז, יחל תהליך העברת השגרירות.

תגיות:
ירושלים
/
הרשות הפלסטינית
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף