על פי התחקיר, בזמן שעמד דנון בראש "הליכוד העולמי", הוא התעניין במועצה הציונית, ובעמותה השייכת לה, אשר נקראת "עושים ציונות", ובשנת 2011 אף סייע למקורבו, יעקב חגואל, להפוך לראש העמותה. באותה עת הועברו מקק"ל, גוף שבו יש לדנון השפעה, סכומי כסף גדולים במיוחד ל"עושים ציונות", כולם, כאמור, מכספי ציבור, כאשר במקביל מספר העובדים הוכפל פי שישה. התשלום, כך לפי התחקיר, שולם להם עד ימים אלה, כאשר במסגרת זו ניתנו, לכאורה, כספים רבים גם ליועצים של דנון שמועסקים בעמותה.
במסגרת פעילותו של חגואל בעמותה הוא הקים מיזם חדש, שזכה לשם "אשכולות", שמטרתו הייתה, לכאורה, להפיץ ציונות בישראל. עם זאת, בפועל, הייתה זו תעשייה שסידרה השלמת הכנסה של אלפי שקלים בחודש לפעילים, ראשי סניפים ומקורביהם. עוד עולה מהתחקיר של העיתונאי עמית סגל, כי השר לשעבר הורה בעצמו לעמותה להעביר כספים לחברי ליכוד, כך מתברר מתכתובות שהוצגו בכתבה, בהן תוארו ההוראות המדוברות.
מ', חבר ליכוד מהצפון, שצוטט בתחקיר הצהיר כי "יש חודשים שעושים כסף על הדרך. כמעט לא עשיתי כלום, רק 'העתק הדבק' על כל דבר שעשיתי וקיבלתי את הכסף בתמורה". בתוך כך, חבר מרכז ליכוד מאשקלון בשם שמעון אסולין, סיפר כי השר לשעבר ביקש תמורה לשירותיו. הוא טען כי "רוב החבר'ה הם כאלה שמקורבים לדנון, ורוצים שהוא יסתדר, והוא נותן להם עזרה. הוא נותן להם את זה ומצפה שיעזרו לו בהמשך".