גבאי: "ירושלים המאוחדת חשובה יותר מהשלום - היא סמל"

יו"ר המחנה הציוני ברך על ההכרזה של טראמפ. על התנגדותו של חבר מפלגתו זוהיר בהלול למהלך: "זאת דמוקרטיה עם דעות שונות אבל בנושא ירושלים אין דעה אחרת"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אבי גבאי
אבי גבאי | צילום: פלאש 90
2
גלריה

"ההורים שלי הגיעו לישראל והיו חמישה ימים בשדה תעופה כי רצו להגיע לירושלים", הוסיף גבאי, "ירושלים המואחדת היא סמל כל כך חשוב שלנו וזה לא נושא לדיון, כך אני אומר וכך אני בטוח. זה לא יום פוליטי. מדינת ישראל שכבשה את ירושלים הייתה ממשלה בראשות העבודה והחוק לאחדות ירושלים חוקק בתקופת העבודה. אני מציע לא להפוך את זה לנושא פוליטי".

"23 מתוך 24 ח"כים של המחנה הציוני אמרו את זה כי כולם מתרגשים", אמר גבאי, כשהוא מתכוון לכך שחבר מפלגתו, זוהיר בהלול, הביע הסתייגות מהמהלך. "אני מכבד כל עמדה. אני מבין את זוהיר ולא מסכים איתו. יש ליו"ר משקל בדברים האלה. אני ניגש לבחירות עם רשימה שתיבחר על ידי המפלגה. זו מפלגה דמוקרטית עם 52 אלף חברים, הם בוחרים את הרשימה. זאת דמוקרטיה עם דעות שונות, אבל בנושא ירושלים אין דעה אחרת חוץ מירושלים מאוחדת".

זוהיר בהלול. צילום: דורית ריטבו, יח"צ
זוהיר בהלול. צילום: דורית ריטבו, יח"צ | זוהיר בהלול. צילום: דורית ריטבו, יח"צ

על הפרשות האחרונות שנקשרו בשמם של ראשי הליכוד אמר גבאי כי "אני לא מנסה להדביק לליכוד ריח של שחיתות, אבל הם מדביקים לעצמם בכישרון רב. אנחנו רואים מה קורה עם ראש הממשלה ודני דנון. כולם מודים שזה המצב ואני הייתי מצפה שאם יש לנו ראש ממשלה שרואה במצב זה משהו בלתי קביל, שיחזיר את דני דנון בטיסה הראשונה הבאה שיוצאת לישראל, שיבוא להסביר מה קרה שם. אף אחד לא יכול להבטיח שאצלו לא יהיה כלום במפלגה. בליכוד אנחנו רואים שלא עושים כלום סביב היסודות של השחיתות".

מהליכוד נמסר בתגובה לדברים כי "אבי גבאי מיידה אבנים על הליכוד מתוך בית הזכוכית שלו. רק החודש החליטה הפרקליטות להעמיד לדין את שמעון בטאט, מנהל הקמפיין של יצחק הרצוג, בעבירות של מימון מפלגות. גבאי לא קורא להתפטרות של הרצוג. ההתחסדות של גבאי, שמכיר את חוקרי המשטרה מקרוב ואף ישב במעצר בית של חמישה ימים, היא חגיגת צביעות פתטית".

תגיות:
אבי גבאי
/
הכרזת טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף