חקירות נתניהו: לקראת סיכום תיק המתנות ופרשת רה"מ - מוזס

המשטרה צפויה להשלים את בדיקת פרשות ראש הממשלה ולהעביר בימים הקרובים את המלצותיה לעיון פרקליט המדינה: "אנו בישורת האחרונה ושוקדים על ההליך בכובד ראש"

אלון חכמון צילום: ללא קרדיט
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: הדס פרוש, פלאש 90
2
גלריה

כפי שנחשף במעריב-אונליין, מי שיסכם את החקירה בפרשות אלו יהיה ראש אח"מ הפורש ניצב מני יצחקי, שפיקח על החקירה מקרוב מראשיתה. עבור יצחקי יהיה זה סיכום פרק נוסף בחייו המקצועיים. כידוע, הצוות שנמצא בסוד העניינים כולל את מפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשייך, ראש אח"מ הנכנס ניצב גדי סיסו, ראש להב 433 במשטרה ניצב רוני ריטמן, ראש היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) תנ"צ כורש בר נור והפרקליטה המלווה של התיק עו"ד ליאת בן ארי.

נתניהו בכנס ברמת גן, היום. צילום: אבשלום ששוני
נתניהו בכנס ברמת גן, היום. צילום: אבשלום ששוני | נתניהו בכנס ברמת גן, היום. צילום: אבשלום ששוני

בשלב זה, כך נודע למעריב אונליין, מתכננים במשטרה שלא לבקש מועד חקירה נוסף של ראש הממשלה בנימין נתניהו, לפחות לא בכל הקשור לפרשת המתנות, ולהגיש אל ניצן את סיכום שתי החקירות במארז אחד. עם זאת, במשטרה עדיין עסוקים במחלוקת סביב סיכומי החקירה ולא מן הנמנע כי בסופו של דבר תתקבל החלטה להפריד בין שני התיקים, בדיוק כפי שהם התנהלו במהלך החקירה. עם כך יהיה, ייתכן כי בתיק 2000 יידרש ראש הממשלה למפגש נוסף עם חוקרי היחידה היאח"ה.

כיוון שמדובר בחקירות רגישות בהן החשוד המרכזי הינו ראש הממשלה, מי שתתווה את המדיניות לגבי סיכום החקירה היא הפרקליטה המלווה עו"ד בן ארי ופרקליט המדינה ניצן בתיאום עם מפכ"ל המשטרה וראש אח"מ.

כפי שפרסמנו בסוף השבוע שעבר, עוד לפני חקירתו השביעית של נתניהו, בקרב צוות החוקרים נרשמה תמימות דעים לגבי התשתית הראייתית שגובשה בעניין פרשת המתנות, שם מעריכים כי התיק יסוכם בהחלטה לפיה התגבשה תשתית לעבירות מרמה והפרת אמונים וכן עבירות שוחד וטובות הנאה.

במשטרה לא ממהרים לסבך את המיליארדר ארנון מילצ'ן, שהודה במתן המתנות לנתניהו ולהסתפק בעבירות של קבלת טובות הנאה. אלא שישנם כאלה הסבורים כי ניתן יהיה לסכם את התיק הסבוך עם עבירת שוחד עם או בלי התייחסות לנותן השוחד מילצ'ן או לג'יימס פאקר.

תגיות:
בנימין נתניהו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף