נתניהו הנחה את שגריר ישראל באונסק"ו להודיע על פרישת ישראל

ראש הממשלה הודיע לכרמל שאמה הכהן כי הוא צריך להגיש אחרי חג המולד, ובכל מקרה לפני סוף השנה האזרחית, את המכתב על עזיבתה הרשמית של המדינה את הארגון

יניר קוזין צילום: ללא קרדיט
מטה אונסק"ו
מטה אונסק"ו | צילום: רויטרס
2
גלריה

ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה הערב (שישי) את שגריר ישראל באונסק"ו, כרמל שאמה הכהן, להגיש אחרי חג המולד, ובכל מקרה לפני סוף השנה את המכתב על פרישת ישראל מחברות בארגון.

בהצהרתו על הפרישה המתוכננת, בירך נתניהו את נשיא ארצות הברית דולד טראמפ ואמר כי מדובר "בהחלטה אמיצה ומוסרית, משום שאונסק״ו הפך לתיאטרון האבסורד ומשום שבמקום לשמר את ההיסטוריה, הוא מעוות אותה״, כך לפי דבריו. הודעתו של נתניהו באה, כאמור, שעות בודדות לאחר שארה"ב הודיעה על מהלך דומה, בשל חובותיהם לארגון ובשל היחס המוטה של הארגון כלפי ישראל.

"ההחלטה לפרוש מהארגון לא נעשתה לאחר יד, ומבטאת את דאגותיה של ארצות הברית בנוגע לחובות הארגון המצטברים, הצורך שלו ברפורמות, והמשך ההטיה האנטי ישראלית באונסק"ו", נאמר בהודעת ארה"ב, עם זאת הוסיפה מחלקת המדינה כי אמריקה תמשיך "להיות מעורבת בארגון כמשקיפה לא חברה וזאת כדי לתרום את דעותיה, השקפותיה וניסיונה בנושאים שונים".

הוביל את המהלך האמריקאי. רקס טילרסון, צילום: רויטרס
הוביל את המהלך האמריקאי. רקס טילרסון, צילום: רויטרס | הוביל את המהלך האמריקאי. רקס טילרסון, צילום: רויטרס

על פי הדיווח במשרד החוץ אף שלחו נציגים לארצות הברית, אשר נפגשו עם מקביליהם במחלקת המדינה האמריקאית וביקשו מהם לפעול באופן שיאפשר לישראל מוצא של כבוד בפרשה, וזאת בשל התניית ראש הממשלה בנימין נתניהו כי הפרישה תיערך במקביל לפרישת ארצות הברית מהארגון. ממשרד החוץ נמסר כי ראש הממשלה ביקש ממשרד החוץ תוכנית עבודה עד לנובמבר, והמשרד מקיים דיונים בנושא, כמו כן נמסר כי "משרד החוץ לא 'ממליץ', כי אין המלצות, אלא נערך ליישום המלצות ראש הממשלה ללא עכבות".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
אונסק"ו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף