הליכוד מבקש להפסיק את חברותה של ח"כ שרן השכל בתנועה

יו"ר הסיעה, ח"כ דודי אמסלם, עתר לבית הדין העליון של המפלגה בדרישה להפסקת חברותה של חברת הכנסת בשל כוונתה שלא לתמוך מחר בחוק המרכולים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שרן השכל בשבתרבות בבאר שבע | צילום:

לטענת העותרים, הצהרתה של ח"כ השכל מהווה סיוע של ממש למפלגות המתחרות בליכוד ומפרה את החלטות סיעת הליכוד בכנסת. נסיבות אלה מהוות עילה להפסקת חברותה של ח"כ השכל בתנועת הליכוד בהתאם לחוקת המפלגה. בעתירה מוסבר כי ח"כ השכל התכוונה עוד במהלך הקריאה הטרומית להצביע נגד חוק המרכולים, אולם לאחר שיו"ר הליכוד וראש הממשלה בנימין נתניהו שוחח עימה והבהיר לה את משמעות ההצבעה היא הודיעה לו כי היא תצביע בעד הצעת החוק בקריאה טרומית, אולם בפועל היא לא הופיעה להצבעה.

העתירה נגד שרן השכל
העתירה נגד שרן השכל | העתירה נגד שרן השכל
ח"כ דודי אמסלם במליאת הכנסת. צילום: הדס פרוש, פלאש 90
ח"כ דודי אמסלם במליאת הכנסת. צילום: הדס פרוש, פלאש 90 | ח"כ דודי אמסלם במליאת הכנסת. צילום: הדס פרוש, פלאש 90

ניתוח של תוצאות ההצבעה הצפויה בעד ונגד הצעת חוק המרכולים בקריאה השניה והשלישית מלמד על כך שקבלתה של הצעת החוק עומדת על חודו של קול ומכאן החשיבות הרבה לכך שכל חברי סיעת הליכוד בכנסת יצביעו בעד הצעת החוק. בנסיבות המקרה מוטלת על ח"כ השכל חובה להודיע כי תצביע בעד הצעת החוק אך הודעתה כי היא מתכוונת להפר את החלטת הסיעה ולא  להצביע איתה בעד חוק המרכולים מהווה על כן עילה להפסקת חברותה של ח"כ השכל בליכוד.

תגיות:
הליכוד
/
שרן השכל
/
חוק המרכולים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף