הישג לאמסלם: חוסל המשבר בקואליציה בין הליכוד והבית היהודי

בעקבות מגעים שקטים שקיים יו"ר הקואליציה בימים האחרונים, הושגו שורה של סיכומים שיאפשרו את חידוש עבודת ועדת השרים לחקיקה. הסכמה גם על חוק חזקת הגיל הרך

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דוד אמסלם
דוד אמסלם | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה

כזכור, ח"כ קיש הגיש הצעת חוק המבקשת לבטל כליל את חזקת הגיל הרך, הקובעת כיום כי במקרה של גירושין בין בני זוג חזקת הגיל ניתנת לאם משמורת אוטומטית לילדים עד גיל 6 כאשר לאב נקבעים זמני שהות עם הילד. ח"כ שולי מועלם רפאלי הגישה לעומת זאת הצעת חוק שביקשה לקבוע כי חזקת הגיל הרך לא תבוטל אלא תצומצם עד לגיל 4. קיש התגמש והציע שהילדים יהיו בחזקת האם עד גיל שנתיים, אך ח"כ מועלם סרבה לתמוך בהצעה. בשל המחלוקת בין השניים, קיש, המכהן כיו"ר ועדת הכנסת, לא אפשר לקדם את חוק אוניברסיטת אריאל, החשוב לבית היהודי. בתגובה השביתו בנט ושקד את עבודת ועדת השרים לחקיקה והודיעו כי לא יקדמו חוקים של הליכוד.

הגיע להסכמה עם ח"כ מועלם. ח"כ קיש. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90
הגיע להסכמה עם ח"כ מועלם. ח"כ קיש. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90 | הגיע להסכמה עם ח"כ מועלם. ח"כ קיש. צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

כאמור, הסיכום בין השניים סלל את הדרך לחידוש עבודת ועדת השרים לחקיקה אך יאפשר כעת לבצע את השינויים בראשות ועדות הכנסת: ח"כ יואב קיש יעזוב כבר מחר את ראשות ועדת הכנסת לטובת ראשות ועדת הפנים שבראשה עמד עד כה יו"ר הקואליציה דוד אמסלם ואילו ח"כ מיקי זוהר, שעמד בראש הועדה לצדק חלוקתי, יתמנה מחר ליו"ר ועדת הכנסת.

תגיות:
קואליציה
/
דודי אמסלם
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף