השר ארדן: "מאחורי חקירות נתניהו לא עומדים מניעים פוליטיים או אחרים"

על רקע ההתפתחות בתיק בזק, אמר השר לביטחון פנים כי הוא חש "אי נוחות מכך שעד מדינה יוצא בלי עונש", וטען כי "לא ראוי שריטמן יהיה מועמד לתפקיד כמו מפקד מחוז"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ראש הממשלה בנימין נתניהו והשר לביטחון פנים גלעד ארדן בהערכת מצב של המשטרה בירושלים
ראש הממשלה בנימין נתניהו והשר לביטחון פנים גלעד ארדן בהערכת מצב של המשטרה בירושלים | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה

"למשטרה יש עצמאות מוחלטת בלי שום קשר אליי בכל קבלת ההחלטות", הסביר ארדן. "אמרתי פעמים רבות שאני מגבה את המפכ"ל ואני דוחה את ההאשמות שיש פה מניעים פוליטיים זרים שעומדים מאחורי החקירות".

השר הוסיף כי "הפנייה לחקור את דברי המפכ"ל על מעקבים נגד חוקריו עדיין בבדיקה. זה עניין שחובה לחקור אותו ויש להפיג את החששות ממה שהציבור עלול לחשוב בהקשר הזה"

בתוך כך, הוא הסביר כי עליית הליכוד בסקרים טמונה בתפקודו של ראש הממשלה ובהדלפות מחקירות המשטרה: "אני חושב שהציבור אולי יותר חכם לפעמים מכל מיני פרשנים שיושבים באולפנים. יכול מאוד להיות שהצטברות הפרשיות והפרסומים על עדי מדינה ומה היה בחקירות, מעוררים אמפתיה כלפי רה"מ. ראש הממשלה חף מפשע כל עוד לא הוכח אחרת, והפרסומים בתקשורת אולי יוצרים תגובת נגד".

אלשיך. "דבריו על מעקבים נגד חוקרי המשטרה עדיין בבדיקה". צילום: מרק ישראל סלם
אלשיך. "דבריו על מעקבים נגד חוקרי המשטרה עדיין בבדיקה". צילום: מרק ישראל סלם | אלשיך. "דבריו על מעקבים נגד חוקרי המשטרה עדיין בבדיקה". צילום: מרק ישראל סלם

"אני חייב לומר שיש לי אי נוחות מכך שעד מדינה יוצא בלי עונש", הוסיף ארדן, שהסביר: "הוא גם עבריין, ולא כזה שפעל ממניעים מוסריים. אני מבין את השימוש בכלי הזה כדי לנסות להגיע לחקר האמת. זה לא עושה תחושה נוחה שיש הרבה עדי מדינה נגד נתניהו".

בהתייחס למשבר סביב חוק הגיוס, אמר: "אני מאוד מקווה שלא נלך לבחירות, זה יהיה מיותר מאוד. לא ראש הממשלה יזם את המשבר הזה, גם בתוך הסיעות החרדיות אנחנו שומעים דעות שונות. אני באמת מנסה לנתח את האינטרסים הפוליטיים של כולם, כולל של המפלגה שלי, ואני באמת לא חושב שיש אינטרס להגיע לבחירות בחודשיים הקרובים".

תגיות:
גלעד ארדן
/
בזק
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף