אהוד ברק: "תוכניות התקיפה הראשוניות הוכנו בחיפזון, האשמותיו של אולמרט הן מעולמו ההזוי"

מי שכיהן כשר הביטחון בזמן הפצצת הכור בסוריה המשיך להתנגח עם רה"מ לשעבר אולמרט בנוגע לקרדיט. "אמרו לי - 'זה מה שקורה כשחפיפניק עם תעודות נפגש עם מקצוען'", אמר ל-103FM

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
סרטון תקיפת הכור הסורי | צילום:

"בהחלט. עוד לפני שהייתי שר ביטחון אמרתי לו 'לך בכוחך'".

"אני לא יכול באמת לעקוב אחרי כל ההתפתלויות של אולמרט ואין לדברים הללו שום חשיבות. המתח היה קיים ונוצר כולו בידי אולמרט ולפי דמיונו בלבד. העובדה הייתה שאני אמרתי שצריך לפעול בקור רוח, לספור עד עשר ולהחליט מה עושים ואיך. במבחן התוצאה הפעולה הצליחה, וכל שאר הדיבורים הם חסרי ערך. אדם מבוגר שנחשף לדברים הללו אמר לי: 'זה מה שקורה כשחפיפניק עם תעודות נפגש עם מקצוען שעומד על דעתו'".

"דווקא הרעפתי עליו מחמאה. הוא היה ראש ממשלה וקיבל את ההכרעה ומגיע לו קרדיט על הדבר הזה".

"לא. אני עומד על כך שמדינה אחראית, ממשלה אחראית, מערכת ביטחון אחראית - מעבר לפעולות המיידיות שננקטות - סדר הפעולות הוא שכשקורה משהו שחייבים להגיב עליו, סופרים עד עשר ומזהים מה רוצים לעשות. לאחר מכן, סופרים שוב עד עשר ובוחנים איך רוצים לעשות את זה - ואז נותנים לגורמים שצריכים לבצע את זה את הזמן הנכון להתארגן ולבצע תוך שמירה על קור רוח".

"חפיפניק עם תעודות". אולמרט. צילום: פלאש 90
"חפיפניק עם תעודות". אולמרט. צילום: פלאש 90 | "חפיפניק עם תעודות". אולמרט. צילום: פלאש 90

"זה לא הפריע, כי הפעולה כבר הייתה מאחורינו, זה בסך הכל מעשה מזיק ולא ראוי. אני משאיר לכל מאזין לבחון אם מדובר במעשה ראוי בכוונה או בטעות. באופן מעשי, זה פגע במקצת במאמץ הממשלה לומר שאנחנו מתעלמים מהפרשה".

תגיות:
אהוד אולמרט
/
אהוד ברק
/
תקיפת הכור בסוריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף