שקד: הכנסת מעולם לא נתנה לביהמ"ש אישור לבטל חוקים ויש להבהיר לכולם מחדש את הכללים

שרת המשפטים אמרה ב-103FM כי היא דורשת שהרוב הדרוש לפסקת התגברות יעמוד על 61 ח"כים: "זה האיזון הנכון ואני מקווה שהכנסת לא תש,מש בחוק לרעה ושביהמ"ש יהיה זהיר בפסילת חוקים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
איילת שקד
איילת שקד | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"אני נגד פסקת התגברות", טען בן כספית: "בג"ץ הוא נכס למדינת ישראל, אנחנו רואים כבר היום את הפירות של השופטים שאת מינית, בשביל מה צריך את החוק הזה, שעל פי כל המומחים יגרום לאסון?"

השרה שקד ענתה לו: "בסופו של דבר הכנסת מעולם לא נתנה לבית המשפט את האישור לבטל חוקים ויש להבהיר לכולם מחדש את הכללים. בית המשפט עדיין יוכל לבטל חוקים למרות החוק ומעתה הוא ישתמש בכלי הזה בזהירות יתרה".

השרה גם התייחסה לדברים שאמר הזמר רוג'ר ווטרס, שטען כי אינו מאמין שסוריה תקפה בנשק כימי.  "האיש אנטישמי ידוע שחשף את פרצופו האמיתי על ידי מתן הגנה לרוצח מסוריה. הוא חלק מראשי ארגון ה-BDS. זה מוכיח כמה האיש הזה הזוי לחלוטין. השנאה מביאה אותו על דעתו".

גם להרשעתה של השופטת רונית פוזננסקי-כץ בגין פרשת המסרונים התייחסה שקד, שביקשה להשעותה משיפוט למשך שנה: "השופטת הודתה בהתנהגות הבלתי הולמת ואנחנו נחכה לסוף ההליכים כדי לקבל החלטה. חוץ מהמקרה הזה צצו מקרים נוספים ויש לרענן את הנהלים כדי ששופטים לא יוכלו להתכתב בהודעות טקסט עם תובעים. הלקחים המערכתיים התגלו וחשוב מאוד לתקן אותם".

תגיות:
איילת שקד
/
פסקת ההתגברות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף