איראן, הפלסטינים ופסקת ההתגברות הם הדברים שמעסיקים בשלב זה את ממשלת ישראל, שמנסה לנווט בין המציאות הביטחונית הרגישה לבין שלמות הקואליציה והחשש מהליכה לבחירות. השר לשיתוף פעולה אזורי וחבר הקבינט, ח"כ צחי הנגבי, התראיין היום (שני) ב"כאן ב" והתייחס לנושאים, כשהוא בעיקר מעביר מסר לאיראנים ולפלסטינים.
"אנחנו מקווים שהכל יעבור בשלום, ואני מקווה שהפלסטינים וחמאס יפסיקו עם שיגור אנשים אל מותם בגדר, ויתחילו לעצב מדיניות של חיים. אנחנו נשמח על כך. אנחנו מבינים את המצוקה של שני מיליון פלסטינים בעזה, מאוד רוצים לראות אותם יוצאים ממעגל הדמים, יש אינספור הזדמנויות ותוכניות, ואני מקווה שחמאס יפסיק למנוע חיים נורמליים מהם".
על דברי חיות השיב: "הנושא הזה הוא מאוד מאוד חשוב, כבד, מורכב ורגיש. צריך לעשות בו דיאלוג מקצועי. ניסינו לקדם את חוק יסוד החקיקה, שאמור להסדיר את מערכת הבלמים והאיזונים. הגישה שאומרת שצריך להסדיר את העניינים היא נכונה, לא על דרך מחטף ולא על דרך הצעת חוק פרטית, כיוון שזה לא מייצר דיאלוג".
"אנחנו הזהרנו שזה לא יעבור. זה לא דבר מופרך. יש גם לכנסת סיטואציה שגרמה לתסכול בציבור הרחב, והציבור לא כל כך מבין שלא רק שיש ממשלה ששולטת, יש גם איזונים, לכן הבית היהודי יזמה את זה. אין כרגע רוב במליאה, לכן זה היה יוצר סוג של הפגנה. אני לא חושב שזה יגיע בקרוב להצעה טרומית, כי לנוסח הזה אין תמיכה בקואליציה, ואיך ניתן לחזק את המשילות, זה מחייב שיח ודיאלוג".