ראש הממשלה בנימין נתניהו המריא הבוקר (שני) לביקור מדיני בגרמניה, בצרפת ובבריטניה. עם עלייתו למטוס הצהיר נתניהו כי "יש צורך להמשיך את הלחץ נגד תוכנית הגרעין. ייתכן שאין לזה הסכמה כרגע, אבל לאורך זמן לדעתי תתגבש הבנה כזו".
בני הזוג נתניהו בשדה התעופה. צילום: יניר קוזין


רה"מ הסביר כי הוא "יוצא לפגישה עם שלושה מנהיגים ואדבר על שני נושאים: איראן ואיראן. קודם כל הצורך להמשיך את הלחץ על איראן נגד תוכנית הגרעין שלה. הנושא השני הוא בלימת התוקפנות של איראן באזור, במיוחד הניסיונות שלה להתבסס צבאית נגדנו בסוריה ולתקוף אותנו משם. בעניין הזה אני מקווה לגבש מדיניות מוסכמת".
לדבריו, "זו פגישה עם שלושה מנהיגים חשובים. אני חושב שזה חשוב מאוד למגינת ישראל שיש לי קשר אישי איתם. מעבר לכך גם נציין 70 שנה ליחסי ידידות ישראל וצרפת בהרבה מאוד תחומים. בתרבות, במסחר, בתיירות וכמובן גם בחדשנות, שעל כך נעשה אירוע מיוחד עם הנשיא מקרון".

לטיסה הצטרפו רעיית ראש הממשלה ושר התקשורת איוב קרא, שאמר: "אני מצטרף לנסיעה במסגרת תפקידי כשר התקשורת, אפגש עם שר התקשורת של צרפת. וגם בעבר אתה יודע הייתי השר לשיתוף פעולה אזורי ויש נושאים שנוגעים לאזור שלנו בנסיעה הזאת".

כשאחד העיתונאים שאל את רשת ראש הממשלה על מקרה התקיפה של מנכ"ל משרד רה"מ אלי גרונר, עליה דווח ב"הארץ", היא סירבה להגיב, הסתובבה לעבר רה"מ ואמרה לו: "תראה מה הם שואלים אותי".

הביקור הראשון באירופה מאז פרישת ארה"ב מהסכם הגרעיןזהו ביקורו הראשון של נתניהו באירופה לאחר פרישתה של ארה"ב מהסכם הגרעין. שלוש המעצמות - בריטניה, גרמניה וצרפת - עדיין מאמינות כי הדרך הנכונה לבלימת הגרעין האיראני היא במסגרת ההסכם שנחתם בשנת 2015 בתקופת שלטונו של אובמה. עם זאת, באירופה קיים רצון להתגמש לקראת ארה"ב וישראל ולהכניס בהסכם תיקונים שיכללו גם סנקציות נגד ניסויים בטילים בליסטיים. 

ביקורו של נתניהו בפריז נולד בעקבות שיתוף פעולה "עונות מצטלבות ישראל־צרפת 2018". לרגל חגיגת עצמאות ה־70 למדינה החליטו ממשלות ישראל וצרפת לשים דגש על חיזוק יחסי הידידות ושיתופי הפעולה בין המדינות. למטרה זו חתמו הממשלות על הסכם לקיום עונה של אירועים ישראליים בצרפת ובמקביל עונת אירועים צרפתיים בישראל. 
במסגרת ההסכם יתקיימו כ־300 אירועים בשתי המדינות: כנסים, תערוכות, הצגות, קונצרטים, סדנאות ועוד. האירועים יתקיימו במגוון תחומים: מדע וחדשנות, אמנות חזותית, מוזיקה, קולינריה, ספרות ותיאטרון. האירועים זוכים לתמיכה כספית ממשלתית מתקציב מיוחד שהוקצה לכך.