כדי לאפשר את קיום האירוויזיון: התאגיד הציבורי לא יפוצל

בדיון שהתקיים בין רה"מ, שר התקשורת והגורמים המשפטיים, הבהיר היועמ"ש כי חוק הפיצול המתוכנן של "כאן" עלול לפגוע בקיומו של האירוע המסקרן בישראל

יניר קוזין צילום: ללא קרדיט
אלני פוריירה, נטע ברזילי
אלני פוריירה, נטע ברזילי | צילום: רויטרס

התאגיד לא יפוצל: בדיון שהתקיים היום (שלישי) בין ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר התקשורת איוב קרא, שרת התרבות והספורט מירי רגב, שר התיירות יריב לוין, היועמ"ש אביחי מנדלבליט והגורמים המשפטיים, היועמ"ש חיווה את דעתו שחוק הפיצול של תאגיד השידור הציבורי "כאן" עלול לפגוע בקיום האירוויזיון בישראל. על כן, סוכם לפעול לתיקון חקיקה בנושא חוק פיצול התאגיד, כדי לאפשר את קיום האירוע בארץ.

"כפי שידוע לכם, התאגיד נמצא כעת במעמד של חברות זמנית באיגוד השידור האירופי, עד לכינוס העצרת הכללית שלו החודש, אז תעלה הצעה להאריך מעמד זה עד להחלטה לגבי חוק הפיצול", כתב קוראן לעומר וקובלנץ. "אנחנו לא מכירים מקרה שבו ארגון שידור מפעיל גוף חדשות נפרד".

"במקרה שבית המשפט העליון יאשר את חוק הפיצול", כותב מנכ"ל האיגוד השידור האירופי, "ייתכן ויהיו לנו השגות על חברות התאגיד ובקשת החברות תעמוד לבחינה מחודשות ומדוקדקת על ידי כל גופי איגוד השידור האירופי על מנת להבטיח שמירה על ערכי השידור הציבורי".  קוראן הוסיף כי "באופן טבעי, אנחנו מוכנים לספק כל מידע נוסף או עצה שיכולים לעזור לפתור את המצב".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
אירוויזיון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף